JSport.roJSport.ro
FOTO Olimpiacluj.ro
FOTO Olimpiacluj.ro

Căpitanul echipei multiple campioane naţionale Olimpia Cluj, Ioana Borţan (cu banderola pe mână), este încrezătoare înaintea unuia din cele mai importante meciuri din istoria naţionalei României, programat vineri, cu Franţa, la Piteşti, în preliminariile Campionatului European.

Olimpia are nu mai puţin de 11 jucătoare în lotul cu care tricolorele abordează duelul cu puternica selecţionată a Franţei.

“Am visat că vom bate Franţa!”

Cu câteva zile înainte de meci jucătoarea de fotbal a acordat un interviu pentru site-ul Federaţiei Române de Fotbal şi a mărturisit că deşi admiră naţionala Hexagonului şi şi-ar dori să evolueze în Franţa, are un sentiment bun înainte de jocul programat vineri de la ora 20 pe stadionul “Nicolae Dobrin” din Piteşti.

“Va fi greu, asta o știm cu toții. Dar am trecut deja peste acele prejudecăți legate de condițiile pe care le au adversarele noastre. E un joc, iar mingea e rotundă! Și, să știți, am visat în aceste zile că vom bate Franța!”, a declarat Ioana Borţan, în interviul amintit.

Căpitanul echipei Olimpia Cluj a mărturisit că admiră naţionala Franţei şi şi-ar dori să evolueze în viitor în campionatul acestei ţări, suedeza Caroline Seger fiind jucătoarea sa favorită. Din fotbalul masculin, preferatul Ioanei Borţan este Steven Gerrard.

“Dacă ne calificăm, fotbalul românesc se va dezvolta altfel!”

Jucătoarea de fotbal a vorbit şi despre eventuala calificare a selecţionatei feminine a României la Campionatul European şi a transmis ce ar însemna, din perspectiva ei, calificarea la Europene.

“O adevărată lovitură. În primul rând de imagine. Apoi, dacă ne calificăm, sunt sigură de asta, fotbalul românesc feminin va avea altă dezvoltare, se va ridica. Copiii, la fete mă refer în primul rând, vor avea modele de urmat, își vor da seama că e posibil orice atunci când muncești și îți dorești ceva cu ardoare”, a declarat ea.

Vătafu: “Luptăm pentru locul 2”

Căpitanul naţionalei feminine, Ştefania Vătafu, componentă şi ea a Olimpiei Cluj, este şi ea încrezătoare înaintea meciului cu Franţa însă îşi păstrează realismul:

“Întâlnim una dintre cele mai tari echipe din lume. Pentru noi meciul nu e unul decisiv. Să fim realiști, nimeni nu poate pune în pericol poziția de lider a Franței. Bătălia noastră e cu Ucraina, pentru locul doi”.

“Franţa trece printr-o pasă proastă”

Antrenorul României, Mirel Albon crede că România poate profita de pasa proastă prin care trec franţuzoaicele.

“Franța a jucat patru meciuri în acest an. A bifat un succes, 1-0 cu Norvegia, apoi, în turneul din Statele Unite, nu a mai reușit nicio victorie. Mai mult, nu a marcat în cele trei jocuri disputate peste ocean. Sperăm ca pasa proastă prin care trec viitoarele noastre adversare să se prelungească”, a menţionat selecţionreul Mirel Albon.

România, la egalitate cu Ucraina

România se află pe locul 2 în Grupa de calificare la Campionatul European programat în Olanda în 2017, cu 7 puncte, la fel ca Ucraina, principala contra-candidată pentru un loc la Euro de la anul. În Olanda se califică echipele învingătoare ale celor opt grupe, la care se adaugă 7 ocupante ale locului secund, dintre care una după un meci de baraj.

 

Un “11” de la Olimpia, în lot

Formaţie care domină fotbalul feminin românesc, Olimpia Cluj are 11 jucătoare în lotul naţionalei, pregătit de Mirel Albon, care este şi antrenorul echipei de club.

Componenţa lotului pentru meciul cu Franţa este următoarea:

Portari: 1. Andreea Părăluță (ASA Tg. Mureș), 23. Linda Kajtar (Vasas Femina), 12. Roxana Oprea (St. Pölten)

Fundași: 2. Andreea Corduneanu (Olimpia Cluj), 13. Teodora Meluță (Olimpia), 6. Maria Ficzay (Medyk Konin), 15. Olivia Oprea (Levante), 16. Anamaria Gorea (ASA Tg. Mureș), 20. Brigitta Goder (ASA Tg. Mureș), 22. Corina Olar (Olimpia Cluj), 3. Lidia Havriștiuc (Olimpia Cluj)

Mijlocași: 4. Ioana Bortan (Olimpia Cluj), 5. Adina Giurgiu (Olimpia Cluj), 7. Raluca Sârghe (Konak Belediyespor), 8. Ștefania Vătafu (Olimpia Cluj), 10. Andreea Voicu (Olimpia Cluj), 19. Andreea Herczeg (MTK), 21. Beatrice Tărășilă (Olimpia Cluj)

Atacanți: 11. Florentina Olar (Fortuna Hjørring), 14. Alexandra Lunca (Olimpia Cluj), 17. Mara Bâtea (Olimpia Cluj), 18. Cosmina Dușa (Konak Belediyespor)

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.