JSport.roJSport.ro

nicolae-szoboszlay„Ultimul cavaler al fotbalului romantic, Nicolae Szoboszlay”, cartea despre fostul mare portar şi antrenor al Universităţii Cluj, scrisă de jurnalistul Cristian Aszalos, va fi lansată oficial sâmbătă, după meciul dintre Universitatea Cluj şi Vulturul Mintiu-Gherlii.

Ultimul supravieţuitor al bejeniei de la Sibiu, ajuns acum la 91 de ani, va fi prezent în sala de conferinţe a Cluj Arena alături de fostul său elev, Remus Câmpeanu, dar şi de alţi jucători care au câştigat Cupa României în 1965, singurul trofeu din istoria lui „U”. De la eveniment nu vor lipsi nici actualii componenţi ai Universităţii, precum şi Ioan Ovidiu Sabău, un alt fost jucător „modelat” de către Szoboszlay.

coperta-ultimul-cavaler-site„Înainte de toate, Nicolae Szoboszlay este un mare «U»-ist. Când l-am avut ca antrenor la Dermata Cluj, prin anii ’50, ne îndemna permanent să tragem tare pentru a ajunge la «U», ca și cum acesta ar trebui să fie țelul nostru suprem în viață. Și avea dreptate, pentru că idealul său în fotbal a devenit, treptat, și al nostru. Ne-a insuflat dragostea față de Universitatea și valorile sale. Și-a iubit, cu adevărat, clubul de suflet”, este un citat al lui Remus Câmpeanu din cartea (foto stânga, copertă) ce va fi lansată sâmbătă.

„Domnul Szoboszlay este un om cum puțini au existat în fotbalul nostru. Dacă am avea mai mulți specialiști de rangul dânsului, jucătorilor ar mai trebui să le transmiți doar tactica meciului, fără să mai ai alte griji. Dacă-l ascultai, te scotea doctor în fotbal. Pentru profesorul Szoboszlay eram în stare să ofer cinci sute la sută față de capacitatea mea obișnuită. Dacă fiecare echipă din România ar avea un astfel de om în conducere, ar fi imposibil ca fotbalul românesc să nu strălucească din nou”, este şi afirmaţia lui Ioan Ovidiu Sabău, cel care va lua cuvântul şi sâmbătă, la evenimentul de la Cluj Arena.

Potrivit autorului Cristian Aszalos, la sala de conferinţe a stadionului clujean sunt aşteptaţi şi o serie de invitaţi surpriză, iar cartea, apărută la Editura “Şcoala Ardeleană”, va putea fi cumpărată la un preţ redus. Totul va începe la ora 17:00, intrarea fiind liberă pentru toţi cei care vor să fie martori la un alt eveniment despre istoria Universităţii Cluj.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.