JSport.roJSport.ro

8437_0000074970În urma scandalului de la meciul Unirea Tritenii de Jos-Potaissa Turda, care nu se va mai rejuca, oficialii gazdelor au început să ceară primele demisii în cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Cluj.

Cei de la Unirea, profitând şi de acuzele lansate de către reprezentanţii Luceafărului Cluj, dar bazându-se şi pe sprijinul altor echipe din Liga IV-a, după cum afirmă, au cerut mai multe demisii marţi dimineaţa, în cadrul unei şedinţe la AJF. Astfel, team managerul Triteniului, Paul Pintilie, a solicitat demisia preşedintelui Comisiei Judeţene a Arbitrilor, Mircea Ciglenean, dar şi demisia întregii Comisii de Disciplină, condusă de către Liviu Parlapan.

„În cazul Comisiei de Arbitri, am cerut demisia pentru că la şedinţa de după meci s-a promis că arbitrii care au acordat acel gol în partida cu Potaissa vor fi suspendaţi drastic, dar nu au fost suspendaţi. Centralul Inoan a fost delegat la fotbal feminin şi apoi la juniori, în timp ce asistentul Căprar a primit în weekend o delegare. Explicaţia AJF a fost, în cazul lui Inoan, că delegările au fost acordate de FRF, dar la Federaţie nu s-a primit nicio hârtie de la Comisia de Arbitri cum că au fost reţinuţi de la delegări. De asemenea, am cerut şi demisia Comisiei de Disciplină din cauza sancţiunilor luate împotriva clubului nostru, unele neacoperite de regulament, chiar abuzive, cum este suspendarea pe doi ani a lui Andrei Pintilie, dată pentru injurii. În regulament scrie de la două la şase etape, el fiind recidivist trebuia să primească pedeapsa maximă, de şase etape”, a explicat oficialul Unirii solicitările de demisii formulate astăzi în cadrul şedinţei de la AJF.

liga-a-IV-a-1-2Potrivit lui Paul Pintilie, în perioada următoare se vor strânge mai multe semnături de la cluburile din Liga a IV-a, iar dacă aceste demisii nu vor veni s-ar putea solicita inclusiv demisia preşedintelui AJF.

„Vom face acel tabel, vom aduna semnături, iar reprezentantul Ligii a IV-a, domnul Ioan Maja, îl va prezenta în Comitetul Executiv la următoarea şedinţă. Dacă, după prezentarea acelui tabel, nu se iau măsuri în două săptămâni, o să cer o Adunare Generală şi o să solicit demisia preşedintelui AJF Cluj, Vasile Marc. Ne-a deranjat cel mai mult faptul că, după acel meci cu Potaissa, s-a spus public că arbitrii vor fi sancţionaţi aspru, iar ei primesc delegări după o săptămână. Este o bătaie de joc faţă de toate cluburile din Liga a IV-a, nu doar faţă de noi. Ni s-a spus că sunt oameni, că greşesc, ok, dar şi noi suntem oameni, şi când greşim nu suntem iertaţi”, a mai spus Paul Pintilie.

Contactat de CJSport.ro, şeful Comisiei de Disciplină, Liviu Parlapan, a refuzat să comenteze cererea Unirii Triteni, menţionând doar că Andrei Pintilie a fost pedepsit în urma unui regulament nou. „El a fost suspendat pe viaţă pentru violenţe repetate, iar în urma regulamentului nou, care a apărut anul trecut, prin care se poate da o suspendare de maxim doi ani, Comisia de Apel l-a suspendat doi ani”.

În schimb, însă, preşedintele Comisiei de Arbitri, Mircea Ciglenean, a spus că nu-şi va da demisia şi a explicat de ce arbitrii care au greşit la meciul Unirea Triteni-Potaissa Turda au oficiat la alte meciuri.

„Fiecare are voie să ceară ce doreşte, dar asta nu înseamnă că trebuie să şi primească. Eu voi fi cel în măsură să-mi dau demisia, dacă este cazul. Deocamdată, 100% nu-mi voi da demisia, voi lua o decizie când va fi cazul, dacă va fi cazul, împreună cu domnul preşedinte. În schimb, un lucru trebuie să ştie toată lumea. Arbitrii nu sunt suspendaţi, nu sunt reţinuţi, ci nu sunt delegaţi pentru o anumită perioadă de timp, ceea ce s-a întâmplat şi cu arbitrii noştri care au greşit, şi deocamdată nu sunt delegaţi. Că au arbitrat la juniori sau la fotbal feminin e cu totul şi cu totul altceva. Şi la Comisia Centrală a Arbitrilor, când arbitrii greşesc, ei nu sunt delegaţi la nivelul la care arbitrează. La juniori şi la copii e normal să-i delegi, pentru că dacă îi opreşti îşi ies din mână şi nu am făcut absolut nimic cu chestia asta. Şi atunci, la juniori, la copii, eu zic că e ok, e un nivel mai mic”, ne-a spus şeful arbitrajului pe judeţul Cluj.

Reamintim, tot scandalul a început după ce arbitrii meciului Unirea Triteni-Potaissa Turda au validat incorect un gol al oaspeţilor, marcat prin plasa laterală.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

 1. Da dragi colegi de la Triteni
  Numai ca mai puneti mana pe carte si invatati regulamentele
  Ati dorit ca meciul cu Potaisa sa se rejoace?
  Ca arbitrii au gresit este clar, se vede pe imagini, numai ca vina este a voastra in proportie de 80%
  Nu aveti plase, nu aveti gard, nu aveti vestiare, am vazut pe imagini ca pe teren au intrat oficiali de-ai vostri,chiar si Andrei care dupa cate stim este suspendat
  Terenul vostru este omologat?
  Romania a pierdut calificare la un campionat european pentru un gol clar , neacordat,si meciul nu sa rejucat
  Sinteti penibili
  Ati mai avut zece minute sa jucati dar ati refuzat
  Ce masuri au luat comisiile AJF impotriva voastra?
  sunteti o rusine pentru fotbalul din Turda-Campia turzii
  semnam si noi memoriul vostru dar din alte motive
  Cine va tine in brate la ajf?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.