JSport.roJSport.ro

CFR Cluj a strâns doar două puncte din primele trei meciuri ale returului, însă greşelile de arbitraj făcute în defavoarea ardelenilor, atât în Liga I, cât şi la meciul cu FC Botoşani, din Cupa României, au stârnit furie în Gruia.

Gafele arbitrilor au venit după ieşirile oficialilor de la FCSB, care au acuzat anumite greşeli pro CFR-ului din primele etape, iar antrenorul Dan Petrescu şi fostul preşedinte Iuliu Mureşan au ieşit şi ei la atac, vineri după-amiază.

Cei doi au anunţat că a fost depus un memoriu la Federaţia Română de Fotbal referitor la greşelile din ultimele etape, arbitrii şi FCSB fiind ţintele preferate ale celor doi reprezentanţi ai CFR-ului, care au vorbit într-o conferinţă de presă comună.

„Nu cred că înainte de aceste patru meciuri jocul nostru era mai bun, doar primeam ce trebuia să primim şi noi nu ratam ocaziile pe care le aveam. Echipa a jucat foarte bine, dar eu sunt nemulţumit de felul cum suntem arbitraţi. Suntem cea mai dezavantajă echipă din România în ultimii 10 ani. Eu nu am mai văzut aşa ceva. La televizor erau anumite persoane care vorbeau doar de CFR, care o luase în faţă şi deranja. Am deranjat pe toată lumea şi ne-au oprit. Nu ştiu cine şi cum, dar au reuşit să o facă. Noi venim cu faze evidente şi clare, alţii doar vorbesc, dar nu au nimic. E clar că şi jucătorii trebuiau să marcheze, şi eu am greşit, dar greşelile mari le-au făcut alţii împotriva noastră. Simt că toată lumea e împotriva CFR-ului. Arbitrii nu văd nimic şi mi se pare incredibil. Dacă era proba video, aveam opt puncte în plus. Sper ca în următoarele meciuri arbitrii să greşească pentru CFR Cluj sau să ne dea ce e al nostru şi să nu mai greşească împotriva noastră”, şi-a început tirada antrenorul CFR-ului.

Dan Petrescu a spus că, din cauza presiunii la care au fost supuşi arbitrii prin declaraţiile făcute de oficialii FCSB-ului au apărut aceste gafe împotriva clujenilor, iar jucătorii şi fanii echipei din Gruia au căzut la mijloc.

„Nu se poate aşa ceva. Cei care şi-au făcut treaba acum sunt bine. Toată planeta e fericită, Steaua e pe primul loc. Nu se mai poate aşa ceva. Toată lumea a văzut că CFR merge prea bine şi am fost opriţi, asta e realitatea. Şi-au bătut joc de noi, ne-au luat la mişto. Fac 50 de ani în decembrie, nu am venit aici să mint sau să vorbesc aiurea. Realitatea este că CFR este furată, este furată clar. Alţii au vorbit şi au reuşit să facă ce s-a făcut. Normal că sunt probleme, astfel, şi la meciurile de acasă. Jucătorii au presiune, cei din tribune vor să câştigăm. Eu am avut o relaţie bună cu fanii peste tot unde am jucat şi antrenat, iar acum se încearcă stricarea acestor relaţii dintre mine şi fani”, a mai spus tehnicianul din Gruia.

Iuliu Mureşan a explicat ce speră clubul clujean în urma memoriului trimis la FRF, oficialul CFR-ului având şi un mesaj pentru suporteri.

„Am făcut un memoriu în care am arătat că CFR a fost arbitrată dezastruos în ultimele patru partide. Nu ne victimizăm, e o realitate care se vede. Ceva s-a întâmplat după declaraţiile făcute de oficialii de la Steaua. Arbitrii au fost influenţaţi psihologic, iar acum le e frică să fluiere. La Steaua le-a ieşit foarte bine acel război psihologic, dar acest lucru arată şi că avem un nivel foarte slab al arbitrajului în România, iar noi suntem un fel de ţintă. E nevoie de introducerea probei video. Suporterii sunt nemulţumiţi când nu câştigăm, nu-i acuzăm pentru asta, şi noi suntem nemulţumiţi, dar întotdeauna am avut relaţii bune cu ei şi îi rog ca la meciul cu Iaşi şi le cele următoare să vină în număr cât mai mare la stadion şi să susţină echipa”, a spus fostul preşedinte din Gruia.

CFR Cluj va juca următorul meci duminică, de la ora 18:00, pe teren propriu cu CSM Iaşi.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.