JSport.roJSport.ro

IMG_5884Inevitabilul s-a produs la CFR Cluj. După ce ardelenii au pierdut procesul de la TAS, Comisia de Disciplină a FRF nu a avut niciun motiv să nu pună în practică o “propunere” mai veche a Administraţiei de Monitorizare din cadrul FRF şi a hotărât penalizarea cu patru puncte a formaţiei pregătite de Antonio Conceicao.

Decizia a fost luată pentru că CFR-ul avea datorii, la data de 31 octombrie 2015, la jucătorii şi angajaţii clubului, iar singurul motiv pentru care depunctarea a fost anunţată abia acum a ţinut de TAS, Federaţia aşteptând o hotărâre în privinţa unei alte penalităţi acordate clujenilor, de şase puncte. În aceste condiţii, CFR Cluj a rămas cu 24 de puncte în clasament şi a coborât pe locul 10, în cele două meciuri din 2016 disputate până acum Camora şi colegii săi obţinând exact patru puncte. Ardelenii au două zile la dispoziţie pentru a face recurs, însă şansele de câştig sunt, practic, nule.

“Admite în parte sesizarea formulată de Administrația de Monitorizare din cadrul Federației Române de Fotbal privind incalcarea de catre CFR Cluj a prevederilor art. 54.3. si 55.3. din RNLCFF si dispune sancționarea Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA cu deducerea a 4 puncte din clasamentulsezonului aflat in desfășurare. Cu drept de recurs în termen de 2(două) zile de la comunicare”, este decizia anunţată astăzi de către Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal

UPDATE

Erau în discuţie 6 puncte de depunctare, iniţial. Într-o anumită problemă ni s-a dat dreptate şi am primit 2 puncte, aşa că am rămas cu o depunctare de 4 puncte. Trebuie să facem mai multe puncte decât ne pot lua Comisiile. S-a introdus un lucru care nu era înainte: o monitorizare a UEFA pentru datorii la jucători, sunt aceleaşi datorii pentru care am mers la TAS pentru că nu am acumulat alte datorii de la intrarea în insolvenţă. Suntem pedepsiţi de mai multe ori pentru acelaşi lucru. În perioada în care nu aveam voie să facem plăţi, Federaţia ne sancţiona pentru că nu am plătit. Legea insolvenţei ne trimite în ‘penal’ dacă făceam plăţi în acea perioadă. Regulamentele nu sunt armonizate cu legile. S-a aprobat şi planul de reorganizare, nu se pune problema să mai pierdem puncte. Teoretic, putem retrograda, dar nu mă tem. Avem echipă”, a declarat Iuliu Mureşan la ProSport LIVE.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.