JSport.roJSport.ro

Liga I a intrat în vacanţă după etapa a 22-a, în februarie 2018 urmând să se dispute cele patru etape rămase din sezonul regulat.

În următoarea lună şi jumătate, astfel, toată atenţia va fi îndreptată înspre transferuri, CFR Cluj urmând să se bazeze sigur pe Valentin Costache, de la Dinamo.

Feroviarii au încercat să-l aducă de la Botoşani şi pe Olimpiu Moruţan în Gruia, fostul jucător al lui „U” Cluj neapucând, însă, să vorbească direct cu reprezentanţii actualului lider al Ligii I. „La acest transfer nu a depins de mine, a depins de cluburi, dacă se înţelegeau între ele. Iar după, trebuia să vină oferta pe care o aşteptam eu, propunerea”, a declarat Moruţan, pentru sport.ro, jucător care va semna cu FCSB în această săptămână.

Dacă l-au luat pe Costache şi l-au ratat pe Moruţan, ardelenii au şanse mari să-l aconteze, totuşi, pe Alex Ioniţă de la Astra, care e decis să semneze cu CFR dacă nu va pleca în străinătate. De asemenea, George Ţucudean a intrat şi el în atenţia clujenilor. „Nu vor fi multe schimbări în iarnă, ce schimbări să fie când echipa e pe locul pe care e?”, spunea antrenorul Dan Petrescu după eşecul de la Craiova.

CFR Cluj a încheiat, însă, o primă parte a sezonului în care a realizat un nou record al „istoriei” de trei ani a play-off-ului. Cu 49 de puncte în 22 de etape, alb-vişiniii formează echipa cu cel mai bun punctaj la final de an calendaristic. Sezonul trecut, Viitorul avea doar 42 de puncte, după 21 de etape, iar liderul Ligii I din urmă cu doi ani, Astra Giurgiu, acumulase 46 de puncte, dar în 23 de etape. Clujenii au, de departe, şi cea mai bună defensivă în comparaţie cu celelalte două echipe, la capitolul golurilor marcate doar Astra Giurgiu stând mai bine decât formaţia lui Dan Petrescu la final de an.

Reunirea clujenilor este programată în 8 ianuarie, iar după patru zile CFR-ul va pleca în cantonamentul de la Valencia, acolo unde va sta până în 29 ianuarie şi va disputa patru meciuri amicale. Primul joc oficial al anului 2018 va fi în 3 sau 4 februarie, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.