CFR Cluj a pierdut, 0-1, meciul tur cu Astana, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Singurul gol al partidei din Kazahstan a fost primit de ardeleni din fază fixă, modalitatea prin care campionii erau obişnuiţi să câştige meciurile, iar alb-vişiniii şi-au complicat misiunea pentru retur.

Pe o căldură mare şi pe un teren sintetic incomod, clujenii nu s-au descurcat deloc rău în prima repriză, ba dimpotrivă. Hoban şi mai ales Culio au ratat câteva ocazii bune la poarta gazdelor, în timp ce Astana a fost periculoasă doar în urma unor faze fixe.

Ezitările lui Arlauskis nu au fost îndeajuns pentru ca echipa lui Rotariu să marcheze, aşa că la pauză s-a intrat cu 0-0. Nu s-au schimbat foarte multe nici după pauză, meciul fiind echilibrat în primul sfert de oră, însă o greşeală de poziţionare la o fază fixă avea să le fie fatală jucătorilor lui Dan Petrescu.

Astana a deschis scorul în minutul 68, după ce Postnikov a împins în plasă o minge venită din corner, iar lucrurile se complicau pentru CFR-işti. Omrani putea simplifica foarte mult situaţia, însă a ratat cu poarta goală, iar pe final clujenii se pot considera mulţumiţi că nu au primit gol. Arlauskis a scos greu şutul lui Rotariu, iar CFR va trebui să marcheze minim două goluri în Gruia pentru a ajunge în turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

Returul va fi miercurea viitoare, de la ora 21:00.

FC Astana

Eric
Beysebekov
Simunovic
Postnikov
Rukavina
Logvinenko
Murtazayev
Sigurjonsson
Maevski
Tomasov
Rotariu

Au mai intrat: Janga, Mubele. Antrenor: Roman Krygorchuk

CFR Cluj

Arlauskis
Camora
Burcă
Vinicius
Susic
Culio
Hoban
Bordeianu
Păun
Omrani
Deac

Au mai intrat: Mailat, Rondon, Luis Aurelio. Antrenor: Dan Petrescu

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte