foto: cfr 1907 cluj

CFR Cluj şi-a apărat din nou titlul de campioană în Liga 1 după ce a câştigat, 3-1, derby-ul cu Universitatea Craiova.

Feroviarii au revenit de la 0-1 în Bănie şi au întors un meci care nu a mai avut nevoie de prelungiri şi penalty-uri, aşa cum s-a decis la FRF, în cazul în care s-ar fi terminat egal după 90 de minute.

Ambele echipe au început prudent meciul de pe “Oblemenco”, însă Nistor a rupt echilibrul cu un şut perfect. Fostul dinamovist l-a învins pe Arlauskis în minutul 10, iar situaţia clujenilor se complica. Mihăilă a ratat şansa de a face 2-0, iar după jumătatea primei reprize CFR-iştii au preluat controlul.

Ardelenii au egalat prin specialitatea casei, lovitura liberă. Vinicius a pus “capul” pentru 1-1 în minutul 36, după un corner. Nistor a trecut pe lângă dublă pe contraatac, iar repriza, în care CFR-iştii au cerut şi două penalty-uri, s-a încheiat cu ocazia mare a lui Rondon, din doi metri. Alb-vişiniii au început tare în repriza secundă, iar Chipciu a trimis un “avertisment” prin şutul prins de Pigliacelli.

Oltenii nu au reacţionat, iar după două minute Boli şi-a adus echipa în avantaj cu o lovitură de cap. Era minutul 56 şi CFR-iştii se gândeau la al treilea titlu consecutiv. Ardelenii s-au apărat perfect, iar după o nouă fază fixă Vinicius a primit penalty, cu 20 de minute înainte de final. Deac nu a avut emoţii de la punctul cu var şi doar o minune mai putea face ca CFR să piardă titlul.

Nu s-a mai întâmplat nimic, însă, până la final, iar CFR a sărbătorit din nou câştigarea campionatului, pentru a treia oară la rând. Suporterii îi vor aştepta pe jucători în Gruia, acolo unde vor sărbători o nouă performanţă a echipei.

Universitatea Craiova

13
Pigliacelli
5
Vătăjelu
15
Cosic
26
Acka
18
Vlădoiu
10
Cicâldău
8
Mateiu
16
Nistor
28
Mihăilă
19
Koljic
22
Bărbuţ

Au mai intrat: Baiaram, Ivanov, Ivan. Antrenor: Cristiano Bergodi

CFR Cluj

87
Arlauskis
45
Camora
21
Boli
55
Vinicius
3
Burcă
10
Deac
37
Bordeianu
94
Itu
9
Omrani
99
Rondon
96
Joca

Au mai intrat: Chipciu, Hoban, Costache, Aurelio, Pereira. Antrenor: Dan Petrescu

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte