JSport.roJSport.ro

CFR Cluj a câştigat la Mediaş, 3-0, în etapa a treia a Ligii I şi a ajuns la şapte puncte obţinute în primele trei meciuri ale campionatului.

O singură dată în ultimii 10 ani s-a mai întâmplat ca echipa feroviară să mai strângă acest punctaj după primele trei runde, într-un sezon la finalul căruia ardelenii au câştigat campionatul.

Clujenii au debutat în ediţia 2009/2010 a Ligii I cu o victorie împotriva Unirii Urziceni, 2-0 în Gruia, oaspeţii fiind pregătiţi atunci chiar de actualul antrenor al CFR-ului, Dan Petrescu. De menţionat că acel succes a venit la o săptămână după ce feroviarii au câştigat Supercupa României împotriva aceleiaşi echipe, Petrescu fiind învins atunci de două ori în şapte zile de CFR, care îl avea antrenor pe Antonio Conceicao.

A urmat, apoi, etapa a doua a Ligii I, cu un egal în Ghencea între Steaua şi CFR, runda a treia însemnând o victorie, 1-0, cu Oţelul Galaţi în Gruia. Clujenii aveau să piardă la Dinamo în etapa următoare, 0-1, astfel că un succes la Iaşi sâmbătă ar face ca CFR-ul să aibă cel mai prolific start de sezon din ultimul deceniu.

Emmanuel Culio e singurul jucător care evoluează acum la CFR şi s-a aflat în lotul feroviarilor şi în urmă cu opt ani, Panin şi Mara, alţi doi componenţi ai clujenilor din 2009, fiind acum în conducerea fostei campioane.

„Sunt mulţumit de acest start de campionat. E clar că toată lumea vrea să aibă trei victorii din trei meciuri, dar ţinând cont că am jucat în deplasare la Botoşani şi Mediaş, iar acasă cu campioana, eu zic că am făcut un lucru extraordinar să avem şapte puncte”, a declarat, după victoria de la Mediaş, antrenorul clujenilor, Dan Petrescu.

Alb-vişiniii joacă în etapa următoare la Iaşi, după care vor primi vizita lui Dinamo, într-o rundă intermediară.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.