JSport.roJSport.ro

IMG_5236CFR Cluj a trecut prin mari schimbări în ultima săptămână, trei dintre cei mai importanţi jucători ai clubului, Antonio Jakolis, Cristian Lopez şi Davide Petrucci semnând cu alte echipe.

Înainte ca ei să fie vânduţi, oficialii clubului din Gruia au încercat să le prelungească şederea la Cluj, însă banii pe care jucătorii ar fi urmat să-i încaseze în viitor de la CFR i-au făcut să amâne un răspuns în privinţa noilor contracte. În aceste condiţii, cum toţi ar fi putut semna din iarnă cu alte echipe şi ar fi plecat gratis de la Cluj, oficialii CFR-ului nu au avut de ales şi au dat curs ofertelor venite pe adresa celor trei jucători.

Administratul judiciar al clubului de fotbal, Răzvan Zăvăleanu, a fost “împins” să accepte aceste plecări şi pentru a asigura o stabilitate financiară la CFR, asta după ce acţionarii clubului, care s-au angajat să vireze anumite sume de bani la aprobarea planului de reorganizare, nu s-au ţinut de promisiuni.

“Au fost discuţii pentru semnarea unor noi contracte cu aceşti jucători, dar ei au fost reticenţi şi au aşteptat să vadă ce oferte primesc de la alte cluburi. Ei erau foarte greu de ţinut, fiind în ultimul an de contract, şi aveau o anumită valoare care îi împingeau să negocieze salarii mult mai mari decât ar fi putut suporta CFR-ul, astfel că erau foarte puţine şanse să mai fi semnat cu noi. În iarnă puteam să-i pierdem liberi de contract, pentru că ar fi putut semna cu alte echipe, aşa că s-a preferat vânzarea lor şi obţinerea unor sume de bani care să acopere necesarul societăţii, adică plata cheltuielilor curente, a salariilor. Aceste transferuri erau necesare şi pentru că acţionarii nu au mai aportat nimic şi era un deficit bugetar care trebuia acoperit prin vânzarea unor jucători”, a declarat, pentru CJSport.ro, administratorul judiciar al CFR-ului, în conturile ardelenilor intrând 1,3 milioane de euro de pe urma plecărilor lui Jakolis, Lopez şi Petrucci.

Potrivit lui Răzvan Zăvăleanu, planul de reorganizare pe care CFR Cluj trebuie să-l respecte depinde foarte mult şi de implicarea financiară a acţionarilor, una care se lasă, deocamdată, aşteptată. Dacă aceasta nu va veni nici în viitorul apropiat, vânzările celor mai importanţi jucători ai CFR-ului vor deveni o obişnuinţă în Gruia.

“Planul de reorganizare merge bine deocamdată, suntem ok acum, dar să vedem ce urmează. Acest plan se bazează în foarte mare măsură pe aportul acţionarilor, care a fost promis la data întocmirii lui. Deocamdată, nu au fost aduse niciun fel de sume, deşi ar fi trebuit. Riscul de care se poate vorbi la CFR Cluj este unul sportiv, pentru că s-au vândut jucători buni ca să fie acoperite onorariile altor persoane. Acţionarii nu sunt obligaţi să vireze bani, să participe la capitalul social, totul se bazează pe un «gentlemen’s agreement», nu pe o obligaţie legală. Dar, logic vorbind, acţionarii unei societăţi îşi doresc să menţină în viaţă societatea respectivă şi atunci se presupune că ar trebui să vină şi cu ceva bani. Pe de altă parte, există şi posibilitatea vânzării acţiunilor către alte societăţi interesate să investească, este la latitudinea lor să discute şi să accepte oferte, sunt mai multe posibilităţi, urmează să vedem ce se va întâmpla”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.

Ca să mai acopere din plecările din ultima săptămână, la care s-a adăugat şi cea a lui Bruno Guima, oficialii CFR-ului l-au readus la echipă pe Tomislav Gomelt, sub formă de împrumut de la Bari. De asemenea, un alt mijlocaş croat, Tomislav Sorsa, a semnat cu feroviarii, acesta venind liber de contract de la NK Osijek, atacantul Dan Roman ajungând şi el la Cluj fără ca ardelenii să plătească pentru achiziţionarea sa.

În schimb, francezul Billel Omrani nu a mai semnat cu CFR, acesta fiind nemulţumit de salariul pe care ar fi urmat să-l încaseze în Gruia.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.