foto: Cosmina Măcicăşan

CFR Cluj a pierdut la limită partida de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, scor 1-2.

Vișiniii au început partida cu Latovlevici titular în apărare. Jucătorul de 34 de ani s-a aflat la debutul în tricoul formației din Gruia. În poartă, campioana l-a folosit pe Sandomierski, în timp ce Bălgrădean a rămas pe bancă. Ambele mutări operate de Dan Petrescu, aflat în tribună pe fondul unei suspendări, au ca scop menajarea fotbaliștilor de bază pentru confruntarea cu AS Roma, programată joi, de la ora 19:55, în a treia etapă a grupelor Europa League.

Prima șansă a feroviarilor a venit în minutul 8, când Pereira a centrat în careu din lovitură liberă, dar Manea nu a fost pe fază și mingea s-a dus în afară. La scurt timp, Debeljuh a reluat pe lângă poartă în urma unui corner executat de Ciprian Deac. Acțiunea următoare i-a găsit din nou în prim plan pe cei doi jucători ai echipei ardelene. Deac a pătruns în careu, i-a pasat lui Debeljuh, dar croatul a trimis peste poartă deși era la câțiva metri de poartă.

Gazul a ieșit din hibernare la jumătatea primei reprize, când Ronaldo Deaconu a profitat de un mic spațiu lăsat de apărarea clujeană și l-a învins pe Sandomierski. Djokovic putea egala în minutul 39, când Latovlevici i-a pasat, dar mingea a fost respinsă în corner de Buzbuchi. CFR a avut o nouă oportunitate prin Itu, scăpat singur cu Buzbuchi, dar ultimul i-a ieșit în întâmpinare și a prins balonul fără probleme.

La 10 minute după reluare, CFR a mai încasat un gol de la oaspeți. Ajutat și de o deviere, Cardoso a marcat cu un șut de la distanță. Păun a fost aproape de a reduce din handicap, dar șutul i-a fost deviat. La faza următoare, după un corner, Costache a reușit să introducă mingea în plasă, dar centralul a anulat golul pentru o poziție suspectă de offside.

Pe final, Costache a irosit o șansă bună de a-și readuce echipa în joc. Deac l-a pus într-o poziție perfectă de șut, dar tânărul fotbalist a trimis puțin pe lângă poartă. A venit apoi rândul lui Mario Rondon să rateze șansa golului de 1-2. În prelungiri, însă, Buzbuchi nu a mai scăpat în fața lui Ciobotariu.

CFR s-a aruncat în atac, sperând la un egal, dar Mediașul a controlat ultimele secunde și a plecat acasă cu cele trei puncte. CFR suferă, astfel, primul eșec în acest sezon și rămâne la șase puncte de liderul Universitatea Craiova. Până la meciul din această seară, CFR era singura formație rămasă neînvinsă în campionat. Pentru feroviari urmează acum un duel extrem de dificil cu AS Roma, în Europa League.

Articol scris de Robert Popa

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte