JSport.roJSport.ro

Christoph Daum, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, a vorbit astăzi la Facultatea de Ştiințe Politice, Administrative şi ale Comunicării Cluj-Napoca (FSPAC) despre ce poate învața societatea din sport. Acesta a fost însoțit de secundul său, Ionuț Badea. Conferința selecționerului a avut loc în amfiteatrul 101 al FSPAC, iar printre studenți s-au aflat şi Marius Popescu, Ioan Ovidiu Sabău, Cosmin Irimieş şi Radu Constantea.

Christoph Daum a vorbit despre valorile umane de care trebuie să țină cont fiecare persoană, indiferent de domeniul în care activează, dar şi despre durata unei gândiri strategice.

“Nu poți ingnora valorile umane în sport, business sau societate. De când am început cariera doar victoria era importantă și nu conta dacă cineva suferea. Am obținut performanțe pentru că am avut respect față de potențialul uman. Trebuie să găsim soluții noi. Gândirea strategică se referă la viitor, dar începe astăzi. O gândire strategică înseamnă cinci-şase ani. E ca și când plantezi un măr. Ai nevoie de 7 ani până să culegi un măr” a explicat Christoph Daum.

Selecționerul României a mai vorbit şi despre mentalitatea românilor dându-i exemplu pe Florin Andone şi Cristian Săpunaru.

“Românii au mentalitate de învingători, dar trebuie să lucreze la perseverență și să învețe să nu renunțe niciodată. De exmplu, Florin Andone a crescut în Spania şi acesta este motivul pentru care are o mentalitate diferită. Această mentalitate poate să ne aducă un plus, dar momentan trebuie să-l ajutăm să pășească în față. Cristian Săpunaru a jucat mult timp în Portugalia și și-a dezvoltat mentalitatea. Prin urmare, experiența îți construiește mentalitatea”, a mai spus antrenorul principal al naționalei.

,,Unii oameni se gândesc că fotbalul este doar un joc. Pentru mine este viața mea!”. Cu aceste cuvinte selecționerul şi-a încheiat discursul, iar apoi a răspuns întrebărilor adresate de către studenți.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.