JSport.roJSport.ro

Selecţionerul german al României, Christoph Daum, devine tot mai criticat pe banca “tricolorilor”, remiza cu Danemarca, al treilea meci consecutiv fără gol marcat în aceste preliminarii, neajutându-l deloc.

Totuşi, acesta şi-a câştigat şi o serie de aliaţi, cel mai nou apărător al selecţionerului fiind antrenorul CFR-ului, Vasile Miriuţă.

Cu cea mai mare parte a carierei de jucător petrecută în Germania, Miriuţă îl sprijină în continuare pe Daum pe banca Naţionalei, menţionând că prestaţia de ieri a “tricolorilor” oglindeşte exact valoarea fotbalului românesc.

“Christoph Daum a făcut cea mai bună selecţie care se putea face la ora actuală. Dar s-o bage Daum în poartă din doi metri sau trei metri, ce să facă el? Că am văzut o grămadă de critici. Ca jucător la echipa naţională, când joci afară la echipe mari, trebuie să joci în orice sistem. Văd că tot criticăm sistemul, dar ce să facă Daum? Asta-i valoarea noastră la ora actuală. Dacă eşti jucător, joci oriunde, nu mai putem da vina pe antrenor, pe sistem, dar ăştia suntem noi românii”, a spus, astăzi, antrenorul CFR-ului.

Lui Miriuţă i-au plăcut, în mod special, doi jucători români la partida de aseară, Romario Benzar primind o menţiune în plus.

“Uitaţi-vă la Benzar, toată stima. Dacă îl bagi fundaş dreapta, joacă fundaş dreapta, dacă îl bagi la mijloc, joacă la mijloc. Ăştia-s jucătorii de valoare. Săpunaru, de asemenea, a jucat senzaţional cu Danemarca. Am fost şi eu dezamăgit de rezultat, pentru că ne aşteptam cu toţii să câştigăm, iar şansele de calificare depind doar de jucători, pentru că dacă ai valoare o bagi în poartă”, a mai declarat Vasile Miriuţă, cel care a lipsit, ieri, de pe Cluj Arena din cauza unei răceli.

România va forţa calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial în cele trei meciuri din deplasare pe care le are de disputat împotriva Poloniei, Muntenegrului şi Danemarcei.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.