JSport.roJSport.ro
foto: lpf.ro
foto: Dan Bodea

Unul dintre cei mai prolifici golgheteri din fotbalul românesc, Mihai Adam, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 75 de ani.

Acesta a fost unul dintre puţinii jucători care şi-au lăsat serios amprenta la cele două cluburi rivale din Cluj-Napoca, „U” şi CFR, pentru care a marcat, în total, 154 de goluri. Cele mai multe, 107, le-a reuşit în tricoul Universităţii Cluj, pe care l-a purtat de 226 de ori între anii 1962 şi 1972, cucerind alături de „şepcile roşii” şi Cupa României, singurul trofeu din vitrina clujenilor.

foto: cfr1907.ro
foto: cfr1907.ro

Adam s-a transferat, mai apoi, la CFR Cluj, formaţie pentru care a mai marcat încă 47 de goluri în cei patru ani cât a stat în Gruia. Pentru „studenţi” a devenit golgheter în 1965 şi 1968, în timp ce în tricoul alb-vişiniu a fost cel mai bun marcator al României în 1974. La nivelul primei ligi a evoluat în 353 de meciuri, marcând 160 de goluri, în afară de “U” şi CFR Mihai Adam mai jucând şi la Vagonul Arad.

Vineri, atât site-ul Universităţii, cât şi cel al CFR-ului, au adus un ultim omagiu jucătorului care a făcut istorie la cele două cluburi în urmă cu aproximativ 50 de ani. De menţionat că Mihai Adam a rămas până acum singurul jucător care a devenit golgheterul primei divizii la două echipe din acelaşi oraş.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.