JSport.roJSport.ro
(c) cfr1907.ro
(c) cfr1907.ro

Atacantul Cristian Bud (31 de ani) revine la CFR Cluj, echipa cu care a câştigat titlul de campion în 2010, având o contribuţie decisivă la reuşită, dar unde a trăit şi “dezamăgirea carierei”, după ce feroviarii i-au refuzat şansa de a juca în Liga Campionilor.

CFR Cluj a anunţat luni transferul lui Cristi Bud, care revine după 3 ani în Gruia, după ce şi-a reziliat contractul cu Milsami Orhei, echipă alături de care a câştigat titlul în campionatul Moldovei.

“Am ales cu sufletul! Am ales CFR Cluj cu sufletul. Au avut niște momente foarte frumoase aici la Cluj și mi-au rămas în minte și în inimă. Deși, pot spune, am avut oferte și din Kazahstan, Polonia, Norvegia, Ungaria, dar când am fost contactat de club, am ales pe loc să vin aici și a fost o decizie extrem de bună, zic eu. Clujul este un oraș extrem de frumos și primitor, unde eu ma simt ca acasă”, a declart Bud, într-un interviu publicat de site-ul oficial al echipei.

De această dată atacantul a pus în balanţă doar amintirile frumoase:

“Am câștigat un campionat cu CFR, Cupa României, Supercupa României, practic am reușit aici tot ce își poate dori un fotbalist profesionist. Mai mult de atât, CFR Cluj m-a făcut cunoscut. Deși la Mediaș am avut un an foarte bun, tot pot spune că CFR m-am făcut cunoscut ca fotbalist în toată România. Asta nu se uită niciodată și, de aceea, clubul acesta are un loc special pentru mine”.

Fotbalistul a mărturisit că a ales CFR-ul simţindu-se dorit şi de fani şi crede că poate avea un rol în revenirea echipei în topul Ligii I:

“Vreau să joc cât mai mult și să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele fixate de către club. Am urmărit meciurile echipei, nu toate, dar majoritatea, cât timp eram în Republica Moldova. De când am plecat am urmărit meciurile când am avut posibilitatea și mi-a plăcut că este aici o echipă tânără, o echipă bună, un antrenor foarte bun, iar eu, în condițiile acestea, sunt sigur că se poate face performanță. Îmi doresc ca împreuna să realizăm lucruri mari, să readucem CFR-ul sus în top!”.

Extaz şi agonie

Cristi Bud a trăit alături de CFR cea mai mare realizare din carieră, titlul de campion în Liga I, dar şi cea mai mare dezamăgire, după cum afirma în 2011. În 2010, la 25 de ani, Bud venea în Gruia după un sezon excelent la Gaz Metan Mediaş şi a avut un rol esenţial în câştigarea celui de-al doilea titlu de campioană al CFR-ului, reuşind nu mai puţin de 7 goluri în retur, unele dintre ele decisive pentru reuşita echipei.  Cu toate staff-ul clubului a decis să nu îl includă pe lista UEFA pentru Liga Campionilor, o şansă cu care, în condiţiile actuale, atacantul este foarte posibil să nu se mai întâlnească.

“Am devenit golgeterul echipei jucînd doar în retur, iar apoi nu am fost trecut pe lista UEFA pentru meciurile din Liga Campionilor. Aceea a fost cea mai mare dezamăgire a carierei mele. Practic, acea decizie m-a dat peste cap şi m-a scos complet din formă. În loc să fiu trecut eu pe listă, care eram jucătorul lor, au fost preferaţi alţi jucători care erau veniţi împrumut la echipă”, declara Bud, în noiembrie 2011, pentru gsp.ro, după ce a fost împrumutat la Gaz Metan Mediaş.

După ce ajucat ulterior destul de puţin în Gruia, în 2011 atacantul a fost împrumutat la Gaz Metan Mediaş, unde însă a suferit o acidentare grozavă. În 2013 jucătorul a evoluat pe rând la FC Bihor, FC Debrecen şi din nou la Gaz Metan, unde a rămas până în 2014. A evoluat o scurtă perioadă la Pandurii, fiind transferat apoi la Milsami Orhei, cu care a câştigat titlul în Republica Moldova. Jucătorul şi-a reziliat recent contractul, revenirea sa la CFR devenind posibilă.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.