CS Floreşti s-a retras oficial din lupta pentru titlu în Liga a IV-a şi, automat, şi din cea pentru promovare.

Banii încă nu au venit de la autorităţile locale, din cauza pandemiei de coronavirus.

Pe de altă parte, infrastructura nu îi permitea echipei, cel puţin în primele etape, să evolueze pe teren propriu în Liga a III-a, astfel că floreştenii au renunţat la mini play-off-ul Ligii a IV-a. Deşi gazonul sintetic a fost amenajat pe noua bază sportivă în urmă cu doi ani, tribuna încă nu a fost construită.

“Bugetul nu era suficient pentru Liga a III-a, dar şi baza sportivă era gata doar în toamnă. Nu îndeplineam condiţiile pentru Liga a III-a. Mie îmi place să fiu realist, iar să încurcăm şi să facem figuraţie nu mă interesează. Dacă anul viitor factorii decizionali de acolo se ţin de cuvânt şi avem un buget suficient, e altceva. Dar să te retragi în etapa doua sau a treia nu e genul meu. Anul trecut am fi avut potenţial, dar au fost mai buni adversarii noştri. Acum nu vrem să încurcăm. Dacă ştiam că mergem să câştigăm şi să vrem să promovăm, atunci da. Însă doar să ne aflăm în treabă nu vreau”, a declarat antrenorul floreştenilor, Călin Budişan.

Potrivit acestuia, bugetul pentru sezonul următor al Ligii a IV-a nu este în pericol, iar promovarea rămâne principalul obiectiv.

“Acest buget îl avem asigurat. Dar acum nu aveam baza sportivă şi să mergem să închiriem terenuri e imposibil, sunt realist. Nu vrem să încurcăm pe nimeni şi le urăm succes celor două echipe clujene. Care e mai bun să promoveze şi să dea Dumnezeu să ne vedem cu ei în Liga a III-a”, a mai spus antrenorul actualei campioane a Ligii a IV-a.

CS Floreşti a participat anul trecut la barajul pentru promovare, dar a fost învinsă în ambele meciuri de CSC Sânmartin. Acum, Someşul Dej şi Victoria Cluj se vor lupta pentru campionat, iar apoi învingătoarea va juca un baraj în trei cu Atletic Club Oradea şi reprezentanta judeţului Satu Mare pentru a promova în Liga a III-a.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte