În vara anului trecut s-a organizat un turneu de juniori în care s-au testat câteva modificări ale regulilor de joc ale fotbalului. FIFA a propus 5 schimbări drastice, pe care este posibil să le vedem în fotbal în anii ce urmează. Deocamdată, totul rămâne la stadiul de proiect, conform declarațiilor oficiale, însă din zvonurile apărute în presă, este clar că schimbarea regulamentului este iminentă în zilele noastre. Se dorește fluidizarea jocului și sporirea numărului de minute efective în care balonul este în joc, în ideea de a spori calitatea evenimentelor sportive, iar dacă aceste schimbări se vor pune în practică, bookmakerii vor trebui să-și reajusteze aplicațiile de pariuri live, pentru că situațiile de gol vor fi mult mai dese, spun specialiștii de la CasePariuriInternationale.com.

Reprize de 30 sau 50 de minute. În zilele acestea s-a discutat despre o posibilă prelungire a reprizelor în cadrul Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, întrucât CIES Football Observatory a publicat rezultatele unui studiu din care reiese că mingea este în joc pentru aproximativ 60.2% din timpul unui meci de Liga Campionilor. FIFA a lansat un comunicat prin care dezminte aceste zvonuri, însă cert este că publicul își dorește ceva mai mult spectacol decât se oferă în prezent. Interesant este că, la testul de anul trecut s-a încercat varianta cu două reprize de câte 30 de minute, însă cronometrul era oprit de fiecare dată când meciul era întrerupt; o abordare complet diferită, dar care vizează același aspect.

Număr nelimitat de schimbări. Deși în Anglia, în Premier League, cluburile au votat deja pentru ca 5 schimbări să fie permise în timpul unui joc, însă sunt permise doar 3 întreruperi, specialiștii se gândesc la posibilitatea de a efectua un număr nelimitat de schimbări. Acest lucru ar putea defavoriza însă cluburile mici, pentru că numai granzii își permit să țină vedete pe banca de rezerve. Totuși, o astfel de regulă ar putea ajuta jocul să fie mai fluid și mult mai imprevizibil.

Cartonașele galbene vor cauza eliminări temporare. Jucătorii nu vor fi numai avertizați de arbitru atunci când primesc un cartonaș galben, ci vor fi trimiși în afara terenului pentru 5 minute. Acest concept este împrumutat din sporturile americane și ar putea fi unul benefic. Cu siguranță, jocul ar deveni mult mai dinamic în astfel de condiții, întrucât echipa care se află în superioritate numerică se va năpusti peste adversar atunci când are un astfel de avantaj.

Auturile se vor bate cu piciorul. Această regulă a fost implementat în fotbal, încă de pe vreme când sportul rege nu era separat de rugby și nu a mai fost schimbată de atunci. În prezent, executarea loviturilor de la margine cu piciorul ar transforma orice aut într-o lovitură liberă, ceea ce ar reprezenta o încurajare a jocului aerian și implicit, al jucătorilor înalți. Un alt plus adus ar fi la capitolul execuțiilor tehnice din faze fixe, care în prezent, sunt destul de rare.

Nu este nevoie de a pasa unui coechipier pentru a relua jocul la un corner. Propunerea este ca jucătorul care se află la colțul terenului să poată decide dacă trimite mingea în careu sau dacă pur și simplu intră cu balonul la picior pe teren. Acest lucru ar putea aduce un plus de fluență jocului, care este întrerupt pentru foarte multe minute din cauza ritualului poziționării jucătorilor în astfel de faze fixe.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte