JSport.roJSport.ro
foto: Voinţa Pata/facebook

La mijlocul acestei săptămâni trebuiau să aibă loc patru meciuri din faza a doua a Cupei României, zona Cluj, în care erau implicate numai formaţii de Liga a V-a.

Doar două dintre ele s-au disputat, Viitorul Poieni trecând mai departe după 4-1 cu Aghireşu, iar AMEFA Cluj învingând-o pe Someşul Gilău 2 la penalty-uri.

Meciurile Avântul Luna de Sus-Viitorul Sânpaul şi Voinţa Pata-Speranţa Jucu nu s-au jucat, pentru că doar oaspeţii au ştiut de ele. Atât cei din Sânpaul, cât şi jucanii au mers la teren, după ce au aflat în dimineaţa partidei că au meci atunci când au fost după carnetele de joc la AJF, însă Luna şi Pata nu au ştiut nimic.

„Nu ne-a anunţat nimeni că avem meci”, a sunat imediat explicaţia cluburilor. „La şedinţa de constituire a campionatului li s-a spus că în 26 august şi 12 septembrie vor avea meciuri de Cupă. Trebuiau să se uite pe site, că aveau programate meciurile. Trebuie să le anunţăm şi telefonic că au meci?”, a fost răspunsul prim-vicepreşedintelui AJF Cluj, Ioan Maja.

Ineditul situaţiei vine, însă, de la Pata. Adversarul Voinţei, Speranţa Jucu, a fost programat în turul al doilea deşi a pierdut în primul tur. Jucanii au fost eliminaţi la penalty-uri de cei de la Luna, însă pentru că un alt meci nu s-a jucat atunci (n.r.-Progresul Sânnicoară-Viitorul Mihai Goergescu) pentru că nu s-a prezentat niciuna dintre echipe, Jucu a fost considerată „lucky loser” (n.r.-norocos învins) şi promovată mai departe.

„Nu am vrut ca o echipă să fie calificată din oficiu în turul următor. Am vrut să se joace pe teren şi, cum Jucu a pierdut cel mai greu, la penalty-uri, am considerat că din echipele învinse ea trebuie să meargă mai departe şi am împerecheat-o cu Pata”, a spus Ioan Maja.

„Trebuia să ne întrebe dacă suntem de acord, pentru că nu se poate ca o echipă eliminată să joace. Noi putem să spunem că nu ne-am prezentat pentru că ştiam că Jucu e eliminată din Cupă, nu? Nu am fost anunţaţi deloc că avem meci, iar Jucu a fost eliminată în turul trecut şi a fost programată cu noi. Nu mi se pare normal să plătim pentru treaba asta”, a spus delegatul echipei din Pata, Ştefan Csabai.

Reprezentanţii Voinţei au notificat inclusiv Federaţia Română de Fotbal de acest caz, mai ales că echipa este pasibilă de o penalitate în valoare de 800 de lei, pentru neprezentarea la meci. Norocul este în continuare cu Speranţa Jucu, echipă care s-a calificat, astfel, în şaisprezecimi, deşi a fost eliminată în primul meci.

În faza următoare a Cupei vor intra şi formaţiile de Liga a IV-a, iar meciurile se vor disputa în 10 octombrie.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.