JSport.roJSport.ro

CFR Cluj a revenit pe primul loc în Liga I după victoria împotriva Concordiei Chiajna, 2-0.

Feroviarii au trecut peste FCSB, echipă pe care o vor întâlni etapa viitoare, într-un meci decisiv pentru stabilirea campioanei sezonului regulat.

Au mai rămas trei partide până la începerea play-off-ului, iar antrenorul clujenilor, Dan Petrescu, şi-a adus din nou aminte de sistemul care duce la înjumătăţirea punctelor. “Bursucul” a precizat că le-a povestit şi foştilor colegi de la Chelsea, Gustavo Poyet şi Gianfranco Zola, despre play-off-ul din fotbalul românesc şi e nemulţumit pentru că nimeni nu îl bagă în seamă nici pe el, şi nici pe Hagi.

“Noi vorbim, noi auzim. Încă nu înţeleg acest criteriu. Termini la 17 puncte de locul şase şi apoi ei sunt lângă mine după două meciuri de play-off. Ne rupem picioarele ca să ajungem aici şi apoi ne iau jumătate din puncte. Mi se pare penibil. Când le-am spus la prietenii mei, Poyet, Zola, râdeau şi nu înţelegeau. Sper ca totul să fie normal în campionatul viitor, fără tăiere de puncte”, a declarat antrenorul clujenilor.

Petrescu a scăpat de meciul cu Chiajna şi a mutat presiunea derby-ului cu FCSB pe echipa lui Nicolae Dică. Antrenorul CFR-ului a explicat şi de ce acest meci nu e deloc decisiv.

“A fost foarte greu cu Chiajna, iar cu Steaua nu avem ce pierde. Mergem să jucăm la victorie. Sperăm ca arbitrul să nu greşească şi să câştige echipa care merită. Dacă se încheia campionatul după 26 de meciuri, da, era decisiv, dar aşa mai sunt 10 finale în play-off. Să sperăm că avem o echipă bună pentru câştigarea campionatului. Nu vreau să pun presiune pe jucători, dar avem o bancă foarte bună, în tribună jucători buni şi sunt mulţumit de lotul pe care îl am, depinde de mine să găsesc formula ideală”, a mai spus Dan Petrescu.

Echipa sa putea câştiga mai clar meciul de luni dacă Emmanuel Culio nu ar fi ratat penalty-ul acordat la 2-0, argentinianul căzând în plasa lui Caparco. Portarul Chiajnei i-a arătat un colţ şi s-a aruncat în celălalt, iar Culio a explicat ce a greşit. “Am făcut două greşeli de altfel. Prima a fost că nu i-am lăsat pe Ţucudean sau Ioniţă să bată şi a doua că am dat pe centrul porţii”, a menţionat jucătorul CFR-ului.

Şi dacă rata Culio la 0-0 eram supăraţi, dar ce să-i reproşez? Eu nu am ratat penalty? A fost deştept portarul lor, bravo lui”, Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.