JSport.roJSport.ro

CFR Cluj va juca duminică seara cu Astra Giurgiu în penultima etapă a Ligii I, iar CS U Craiova – FCSB se va disputa luni.

Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, consideră că era bine ca cele două meciuri să se dispute în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră deoarece presiunea nu exista doar în Gruia. Totodată, el speră ca jucătorii lui să fie concentraţi în aceste zile, altfel le va fi greu să întoarcă rezultatul dacă marchează Astra.

,,Am început săptămâna mai relaxaţi după rezultatele din prima etapă şi am avut şedinţe mai dure. Sper ca în aceste două zile jucătorii să fie concentraţi. Până la urmă toată presiunea e pe noi pentru că noi vom juca primii, ceea ce e o nedreptate. Meciurile trebuiau să se joace în aceeaşi zi, la aceeaşi oră. Eu cer asta de foarte mult timp pentru că e normal ca ultimele meciuri din lupta la titlul să se joace în aceeaşi zi, la aceeaşi oră. Nu înţeleg de ce în play-off am jucat mereu înaintea FCSB-ului, iar ei după noi. În funcţie de rezultatul nostru ei vor ştii cum să abordeze meciul de la Craiova. Normal ar fi fost ca ambele echipe să joace în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, dar este o greşeală mare, în opinia mea, a celor care organizează competiţia. Întâlnim cea mai în formă echipă din play-off, care în ultimele patru meciuri are cele mai bune rezultate. Are 10 puncte şi nicio altă echipă nu a reuşit asta. Se pare că antrenorul lor a găsit o balanţă în sistemul cu 5 fundaşi, un echilibru şi rezultatele sunt mereu pozitive: a câştigat de 3 ori şi a făcut un egal cu Viitorul. Suntem conştienţi că, poate, va fi cel mai important meci al sezonului pentru noi deoarece am muncit atâta timp, dar cred că şi pentru Astra va fi pentru că dacă va câştiga sunt şanse mari să ocupe locul 3. Dacă marchează Astra va fi greu să întoarcem rezultatul”, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Astra.

,,Bursucul” a vorbit şi despre lovitura de la 11 metri primită de Craiova în minutul 90+3 la Cluj şi speră ca arbitrii să nu decidă câştigătoarea Ligii I.

,,În opt meciuri de play-off CFR Cluj nu a primit niciun aut. Sper să nu mai primim alte penalty-uri împotrivă. CFR Cluj a primit patru penalty-uri dintre care trei nu au fost şi nu mi se pare fair-play. Nu poţi să primeşti aşa penalty acasă în minutul 90+3 cu Craiova. Acela nu a fost penalty, chiar dacă s-a spus că Mario Camora a luat mingea. Arbitrul nu avea voie să dicteze penalty în minutul 90+3 la o fază la care jucătorul nostru atinge înainte mingea şi o loveşte. Sper să mai primim şi noi un penalty că împotriva noastră s-au cam dat, dar dacă nu e penalty să nu dea. Eu nu vreau cadouri, vreau doar să mi se dea ce e al meu şi sper să nu mai primim un penalty împotrivă pentru că atunci va fi foarte greu. E important ca cine arbitrează să nu greşească şi să nu decidă campionatul”.

Referitor la problemă medicală apărută la finalul jocului cu Craiova, Dan Petrescu a spus că: ,,Au fost multe meciuri cu presiune, dar, parcă, s-au strâns prea multe la CFR în acest play-off şi cred că din acestă cauză mi-a fost rău şi am cedat puţin. Tensiunea nu a fost prea bună, dar am avut noroc că staff-ul medical a fost lângă mine şi am reuşit să ies foarte repede din această problemă medicală”.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.