JSport.roJSport.ro
  1. Fostul antrenor al CFR-ului, Dan Petrescu, a organizat o conferinţă de presă prin care şi-a luat „la revedere” de la echipa din Gruia şi de la fotbalul românesc.

„Bursucul” a ţinut să demonteze toate speculaţiile potrivit cărora cei din conducere i-au reproşat jocul nespectaculos şi că ar fi vrut să scape de el.

Potrivit lui Petrescu, oferta chinezilor de la Guizhou Henfeng a fost imposibil de refuzat, iar antrenorul român va pleca mâine seară spre Asia.

M-am înţeles foarte bine cu toţi cei din conducere şi aş vrea să le mulţumesc pentru că mi-au dat ocazia să antrenez această echipă. M-am simţit ca acasă aici şi îmi doresc să revin. Zidane nu a spus că îşi doreşte să se întoarcă la Real, dar eu vreau să mă întorc la CFR. De fapt, când mă voi stabili complet în România, o să mă gândesc dacă vreau să stau în Bucureşti sau în Cluj, dar cred că voi alege Clujul. Am venit prieteni şi am plecat prieteni de la CFR, ne-am despărţit pe cale amiabilă. Alte speculaţii, dacă se vor face, vor fi inutile. Nu m-am certat cu nimeni din conducere, nu a venit nimeni la mine să-mi zică de ce nu l-am băgat pe ăla sau pe ăla. Am avut rezultate fantastice aici, încă sunt un antrenor neînvins în 2018, iar CFR încă nu a pierdut niciun meci în acest an. Am avut un parcurs fantastic pe teren propriu şi cred că acest club şi această echipă merita mai mult respect. Am plecat pentru că am primit o ofertă nu greu de refuzat, foarte greu de refuzat. Dacă voi salva echipa de la retrogradare, e posibil să câştig la nivelul lui Mourinho şi Guardiola”, a spus Dan Petrescu.

Fostul antrenor al CFR-ului a făcut public şi dialogul pe care l-a purtat cu şefii chinezi, dar a menţionat şi numele celor doi jucători de la Cluj pe care vrea să-i ducă în China.

Am o misiune imposibilă, iar dacă voi reuşi să salvez echipa ar fi ca şi cum aş câştiga Champions League. O astfel de ofertă pe care am primit-o nu aveam cum să o refuz, pentru că nu o voi mai primi. La vreo cinci zile după ce am terminat campionatul a venit această ofertă dublată financiar, dar până alaltăieri tot nu eram convins că o să plec. Prima ofertă a venit acum câteva luni, dar nu puteam pleca în plin campionat, indiferent de ce sumă primeam. Mi-a fost foarte greu. Dar m-am gândit la viaţa mea, la familia mea, la cariera mea. Mi-au oferit un contract pe un an şi jumătate, inclusiv în Divizia B dacă echipa va retrograda. În Divizia B e foarte mare contractul, iar în prima ligă e imposibil de mare, dacă nu vom retrograda. Oferta a venit de la oameni disperaţi, iar cei din China mi-au spus că numai un nebun ca mine poate să salveze echipa. Vreau să iau şi doi jucători cu mine, pe Boli şi pe Deac, însă trebuie că doi jucători străini aflaţi acum în lotul chinezilor să-şi rezilieze contractul. Pe Culio îl las să mai joace aici”, a mai spus fostul tehnician al CFR-ului.

Petrescu a vorbit cu cei din conducere despre un nou antrenor pe care CFR să-l aleagă şi a spus că le va ţine pumnii feroviarilor în cupele europene. Petrescu i-a dat şi un sfat noului antrenor de la CFR, care, foarte probabil, va fi Edi Iordănescu.

M-au întrebat şefii de noul antrenor, dar nu vă pot spune ce preferinţe am eu. Mâine seară plec în China şi cred că voi mai avea încă o întâlnire cu cei din conducere până atunci. Să fiu sincer, va fi greu ca CFR să ajungă în grupele Ligii Campionilor, doar o minune ar face asta, dar sunt şanse să ajungă în grupele Europa League. Dacă cei de la CFR vor fi în continuare greu de bătut şi nu vor asculta criticile, vor fi şanse mari. Dacă vor să joace poetic, atunci vor ieşi din primul tur, vor sta acasă, dar vor fi lăudaţi pe la televizor pentru jocul prestat. Dacă rămâneam, strategia era să fim foarte greu de bătut. Stilul CFR-ului trebuie să rămână pragmatic şi de învingător, iar dacă vor poezie e un risc, poate vor reuşi şi atunci bravo lor. Va fi greu pentru orice antrenor care va veni, deşi va avea o echipă formată deja, nu cum am găsit eu şi va avea acest avantaj. Trebuie doar să aibă carismă, inspiraţie şi să fie norocos, pentru că disciplină va fi. Jucătorii sunt disciplinaţi”, a mai declarat Dan Petrescu.

Echipa chineză la care fostul antrenor al CFR-ului va merge a strâns doar patru puncte în primele 11 etape şi se află la şapte puncte în spatele primului loc ce asigură salvarea de la retrogradare.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.