JSport.roJSport.ro
foto: flickr.com
foto: www.flickr.com

Mai sunt puține zile până când Cluj Arena va fi gazda primului meci pe care naționala României îl va juca în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, contra reprezentativei Muntenegrului.

Veștile proaste sunt, cum probabil știți, accidentarea portarului Ciprian Tătărușanu, înlocuit cu Cristian Bălgrădean, și a fundașului Alin Toșca, în locul căruia a fost convocat Bogdan Vătăjelu. Veștile bune sunt că, după mulți ani de încruntare și regim cazon, atmosfera din lotul naționalei este una primitoare. Noul selecționer Christoph Daum nu este adeptul pereților înalți după care să-și ascundă naționala de privirile spectatorilor sau ale gazetarilor curioși. De asemenea, răspunde amabil solicitărilor presei, știind că în ziua de azi comunicarea este la fel de importantă ca antrenamentul.

Trăim într-o epocă în care microbiștii au nevoie de informație, de o națională deschisă și de un selecționer care să-i facă parteneri la bine și la greu. După primul antrenament deschis suporterilor, neamțul a spus la DigiSport: „Este o plăcere și o onoare să lucrez cu acești jucători; să lucrez pentru acești fani, pentru România. Mă bucur să fiu alături de acești fotbaliști și de suporterii lor. Fanii ne ajută într-un mod fantastic și vrem să dăm totul pentru ei. Sperăm să le întoarcem ajutorul în teren cu un joc frumos și rezultate bune.”

Desigur, unii pot spune că sunt declarații de complezență, că neamțul încearcă să-i câștige pe suporteri de partea sa, în condițiile în care a avut parte de foarte multe critici din lumea fotbalului încă de la instalarea sa în funcție. Totuși, este greu de crezut că o carieră de antrenor se poate construi doar pe diplomație, în condițiile în care presiunea exercitată de rezultate îți va dezvălui mai devreme sau mai târziu adevăratul caracter.

Obișnuiți să ne certe Victor Pițurcă și Anghel Iordănescu, ne temem de bunul simț al lui Daum, un tehnician care nu face altceva decât să aducă normalitatea în relațiile cu spectatorul de rând și cu presa.

Unul dintre jucătorii exponențiali ai naționalei, Vlad Chiricheș, a făcut următoarele comentarii la Digi Sport: „Se observă o mentalitate foarte bună, se observă că e foarte deschis și sper să ne ajute pe viitor. Fiecare antrenor trebuie să aibă o anumită prestanță, să fie dur, însă el e un om deschis, un om care știe să comunice și cred că asta este foarte bine.”

Pentru Daum, primul test pe banca naționalei va fi, duminică, atunci când Tricolorii vor da piept cu Muntenegru pe Cluj Arena. Este cu siguranță un meci deschis oricărui rezultat, iar acest lucru se poate vedea și din cotele la pariuri pe care le oferă bookmakerii importanți precum bet365.

Va fi foarte interesant de urmărit modul în care se va manifesta Daum în timpul meciului, pentru a vedea impactul pe care neamțul îl va avea asupra evoluției jucătorilor. Să sperăm că în momentele delicate ale jocului nu ne vom baza pe suita de icoane din buzunarele sacoului, ci pe o minte limpede capabilă să ia cele mai bune decizii în favoarea echipei sale.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.