JSport.roJSport.ro
foto: transilvania reporter
foto: transilvania reporter

Fotbalul mic este cunoscut, în principal, pentru faptul că echipele angrenate în ligile a patra şi a cincea joacă mai mult din plăcere, singurele prime în caz de victorie fiind, de multe ori, un mititel şi o bere din partea conducerii. De asemenea, liga a cincea, cu prisosinţă, este competiţia în care se înscriu şi cele mai multe goluri din România, iar echipa care se laudă cu cel mai bun atac din ţară evoluează chiar în judeţul Cluj.

Avântul Bizonii Recea-Cristur se află pe locul 1 în zona Gherla a ligii a cincea şi a marcat, în cele 14 meciuri jucate până în weekendul trecut, 99 de goluri. De departe, formaţia de al cărei destin se ocupă preşedintele Aurel Dascăl domină România la acest capitol, doar în liga a cincea Dolj mai existând o echipă care îi face concurenţă, Viitorul 2 Carcea, aceasta marcând de 83 de ori până acum.

„Chiar nu ştiam că suntem echipa din România cu cele mai multe goluri marcate. Am început mai greu, dar apoi am reuşit să jucăm tot mai bine. Ideea este că noi am schimbat echipa în primăvară, chiar un sfert dintre cei care joacă la noi au fost şi jucători profesionişti, fiind legitimaţi în trecut chiar la ’U’ Cluj şi CFR Cluj. Intenţia sponsorului nostru ar fi să promovăm în liga a patra, acum să vedem. Dacă echipa joacă bine şi merge treaba…Am pierdut un singur meci, la Zorile Buza, atunci când arbitrul a ţinut cu ei”, ne-a declarat preşedintele echipei din Recea Cristur, Aurel Dascăl.

Formaţia care joacă în Zona Gherla este sponsorizată de cea mai mare fermă de bizoni din Europa, care s-a deschis la Recea Cristur în anul 2014. Investiţia a fost de 1,5 milioane de euro şi, pentru început, în comuna clujeană au fost aduşi 300 de bizoni. „Reprezentanţii acestei crescătorii de bizoni au început lucrările şi la stadionul nostru. Au făcut vestiare noi, un teren sintetic şi intenţia chiar ar fi să promovăm”, a mai spus oficialul echipei clujene.

„Bizonii” din Recea Cristur au făcut golaveraj cu Voinţa Ţaga, scor 19-1, cu Luceafărul Orman şi Avântul Panticeu, meciuri în care au dat peste 12, respectiv 11 goluri, dar şi cu Voinţa Sic, atunci când în minutul 65 scorul era 14-1, partida fiind întreruptă după ce adversarii au rămas cu prea puţini jucători.

Cea mai mare performanţă fotbalistică este cucerirea Cupei României pe zona Gherla, Bizonii câştigând finala jucată chiar pe Cluj Arena contra celor de la Înfrăţirea Livada, scor 2-0. Dacă, printre vedetele echipei, pot fi trecuţi Daniel Mic, Mihai Maier sau Sorin Vădana, fără legătură cu fostul oficial de la “U” Cluj, este de menţionat şi faptul că în lotul formaţiei se regăseşte şi Alexandru Rus, jucător în vârstă de 47 de ani.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.