JSport.roJSport.ro

IMG_4169Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a decis, vineri seara, ca partida din etapa a 17-a a Ligii I, dintre Steaua Bucureşti şi FC Botoşani, programată pentru duminică seară, pe Arena Naţională, să aibă loc la Cluj-Napoca.

Modificarea a survenit din cauză că cel mai mare stadion al României nu are autorizaţie de la ISU pentru securitate în caz de incendiu, iar oficialii Stelei au propus, după ce au aflat că, în aceste condiţii, nici jandarmii nu vor să asigure ordinea la stadion, ca meciul să fie mutat pe arena CFR-ului. LPF a fost de acord cu solicitarea Stelei, mai ales că şi oficialii clubului ardelean şi-au dat acordul pentru acest lucru, astfel că partida dintre Steaua şi FC Botoşani va începe duminică, de la ora 20:30, pe arena „Dr. Constantin Rădulescu”.

Mai jos aveţi comunicatul redactat de LPF în acest sens, la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă:

AVÂND ÎN VEDERE programarea inițială a jocul dintre FC Steaua București și FC Botoșani din etapa a XVII-a a sezonului regular al ediției 2015/2016 pentru data de 8 noiembrie 2015, ora 20:30 pe stadionul Arena Națională din București.

AVÂND ÎN VEDERE adresa emisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov către Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București la data de 6 noiembrie 2015 prin care informează că Stadionul Arena Națională nu a obținut autorizație de securitate la incendiu.

AVÂND ÎN VEDERE adresa emisă de Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București către FC Steaua București la data de 6 noiembrie 2015 prin care informează că nu își asumă răspunderea asigurării măsurilor de ordine și siguranță publică pe timpul partidelor desfășurate pe Stadionul Național Arena până la remedierea situației.

AVÂND ÎN VEDERE solicitarea transmisă de FC Steaua București către LPF privind disputarea jocului cu FC Botoșani pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, precum și acordul exprimat de proprietarul stadionului din Cluj pentru disputarea jocului pe acest stadion.

AVÂND ÎN VEDERE dispozițiile art. 12 alin. (1) din ROAF – ”Forurile organizatoare au dreptul de a schimba, în caz de forță majoră, stadionul, ziua, ora de începere sau localitatea de disputare a jocului”.

LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL, reprezentată legal de Justin Ștefan în calitate de Secretar General, în baza dispozițiilor art. 12 alin. (1) din ROAF, dispune schimbarea stadionului și a localității de disputare a jocului dintre FC Steaua București și FC Botoșani, în sensul desfășurării meciului pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, ziua și ora de începere a jocului rămânând neschimbate.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.