JSport.roJSport.ro

CFR Cluj a încheiat pe locul 1 anul 2017, cu două puncte peste FCSB în clasament, dar şi cu două goluri mai puţin primite decât principala adversară la titlul de campioană.

Defensiva perfectă a clujenilor la final de an se datorează şi sistemului bine pus la punct de către Dan Petrescu, dar şi prestaţiilor celor doi portari, Cosmin Vâtcă şi Giedrius Arlauskis.

Chiar dacă primul a încasat patru goluri la Timişoara, meciurile bune făcute până atunci l-au propulsat pe Vâtcă în topul portarilor Ligii I din acest sezon cu cel mai bun procentaj. Vâtcă a apărat în opt meciuri, în şase dintre ele reuşind să nu primească gol, astfel că procentul de 75% îl propulsează pe primul loc într-un top prezentat de digisport.ro.

Pe locul doi în acest clasament este chiar cel care l-a scos pe Vâtcă din poarta CFR-ului, Arlauskis apărând în celelalte 14 meciuri rămase de disputat în 2017, nouă dintre ele încheindu-le fără să scoată mingea din plasă. Cu 64,3%, procentajul lituanianului este mai mare cu aproape 10 puncte decât cel al ocupantului ultimei trepte a podiumului, Victor Râmniceanu, de la Viitorul.

Primele 10 locuri în clasamentul portarilor din acest sezon sunt completate de Lazar (Astra), Tordai (Viitorul), Niţă (FCSB), Cobrea (Botoşani), Penedo (Dinamo), Iliev (Astra) şi Petrariu (Voluntari).

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.