JSport.roJSport.ro
foto: Dan Bodea

CFR Cluj va afla peste câteva ore dacă îşi va putea înscrie echipa a doua a clubului în următorul sezon al Ligii a III-a.

Solicitarea clubului din Gruia va fi analizată în şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, programată luni după-amiază, iar dacă decizia va fi una favorabilă, cel mai probabil vor exista două derby-uri locale între „U” şi CFR în sezonul viitor la Cluj.

Cum „studenţii” sunt mari favoriţi la promovarea în Liga a III-a, singurul impediment ar fi o eventuală repartizare a celor două echipe clujene în serii diferite, după „modelul Alba” din sezonul recent încheiat, lucru puţin probabil totuşi, având în vedere că ambele echipe reprezintă acelaşi oraş.

Oficialii CFR-ului s-au şi gândit la un antrenor care să pregătească formaţia a doua a clubului, preşedintele Iuliu Mureşan anunţând că acest „job” i se va propune lui Vasile Miriuţă, actualul antrenor al CFR-ului urmând să fie înlocuit la prima echipă de către Dan Petrescu.

„Miriuţă a sosit în ţară, dar îşi vizitează astăzi nişte rude în Maramureş, iar mâine trebuie să vină la club să discutăm. Am vorbit cu el şi nu se opune rezilierii contractului, depinde în ce condiţii. Are şi varianta să antreneze echipa a doua, dacă va accepta. Eu ştiu ce am în gând să-i propun şi să vedem ce vrea şi el şi să ajungem undeva la mijloc”, a spus Mureşan, la Digisport, fiind puţin probabil, totuşi, ca Miriuţă să accepte un post de antrenor în Liga a III-a.

De menţionat că echipa a doua a CFR-ului ar urma să fie alcătuită, în principal, din jucătorii care au câştigat ieri titlul naţional la categoria U19. Juniorii clujeni, pregătiţi de Sorin Oncică, i-au învins cu 2-1 în finala de la Buftea pe cei de la SCM Piteşti.

UPDATE

Solicitarea CFR-ului a fost analizată în cadrul Comitetului Executiv, însă formaţia clujeană mai trebuie să aştepte pentru a primi confirmarea oficială din partea FRF, totul depinzând de numărul de echipe participante în următorul sezon al Ligii a III-a. Cel mai probabil, însă, feroviarii îşi vor putea înscrie echipa a doua în acest eşalon fotbalistic. Mai jos aveţi decizia CEx al FRF şi explicaţiile din ROAF:

“Comitetul Executiv, cu unanimitate de voturi, confirmă regulile de completare a locurilor vacante prevăzute în art. 19 alin. 20 și 21 din ROAF, urmând însă ca aprobarea cererii clubului CFR Cluj să se facă în condițiile prevăzute de regulament”

Ce spune regulamentul: Cluburile participante în campionatele naționale Liga 1, Liga 2-a și Liga Elitelor pot formula cerere de înscriere a unei echipe direct în Liga a 3-a, începând cu sezonul 2016-2017, în următoarele condiții:

a) Cererea de înscriere va fi admisă doar în limita locurilor disponibile,

b) Dacă numărul locurilor disponibile este inferior numărului de cereri, criteriile de departajare vor fi, în ordine, următoarele: (1) ierarhia ligilor în care participă echipa de nivel superior a clubului și (în cazul aceleiași ligi) (2) clasamentul la finalul sezonului precedent,

c) Echipa participantă în Liga a 3-a trebuie să folosească minimum 3 jucători sub 19 ani și 5 jucători sub 21 de ani pe toată durata meciului, iar din ceilalți, maximum 4 seniori,

d) În cazul în care echipa se retrage după ce s-a înscris oficial, sau dacă se retrage în timpul sezonului competițional, va fi penalizat clubul de care aparține echipa satelit cu o depunctare de 9 puncte,

e) Are drept de promovare și retrogradare, în condițiile prezentului regulament.

Joma - JSport.roJSport.ro

5 COMENTARII

  1. ”au câştigat ieri titlul naţional la categoria U19” este o informatie din care cititorul neavizat intelege ca CFR e cea mai buna din tara. La U19 (si la U17) exista doua competitii – Liga Elitelor si Campionatul National. CFR a castigat de fapt divizia a 2-a la U19.

  2. Ciudat regulament ! Dacă echipele satelit sunt obligate să folosească, pe toată durata meciului, trei jucători sub 19 ani și cinci sub 21 de ani, de ce se mai specifică faptul că pot folosi maximum 4 jucători mai în vârstă, doar pe teren vor fi, în permanență 11 jucători. Poate ideea este ca cel de al patrulea să intre, pe parcursul meciului, în locul unuia din cei trei „bătrâni” aflați în teren. Așa sunt la noi regulamentele, șchioape !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.