JSport.roJSport.ro
Copii de la Luceafărul evoluează, deja,
în echipament alb-negru

Academia Luceafărul, clubul de copii cu cele mai bune rezultate din Cluj, şi Universitatea Cluj, liderul Ligii a III-a, au semnat un parteneriat de colaborare pe o perioadă nedeterminată.

Scopul principal este creşterea copiilor de către Luceafărul până la 14 ani şi apoi “preluarea” acestora de către “U” Cluj în diversele competiţii de juniori, după care să urmeze pasul spre echipa mare.

Întregul proiect va purta numele “Academia FC «U» Cluj Luceafărul” şi va avea propria siglă, la care încă se lucrează. Din punct de vedere sportiv, toată activitatea va fi coordonată de către Ioan Ovidiu Sabău, ajutat de către Daniel Sima şi Gigi Vînău, ultimul venind din “tabăra” Luceafărul. Aceste anunţuri au fost făcute de către reprezentantul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) în conducerea lui “U” Cluj, Cosmin Irimieş, instituţie cu rol determinant în renaşterea clubului de fotbal anul trecut.

În total, aproximativ 500 de copii vor alcătui noul proiect, preşedintele Universităţii Cluj, Radu Constantea, sperând ca acest număr să se dubleze în viitor. De altfel, oficialul lui “U” a explicat, alături de Sabău, şi ideea care a stat în spatele acestei colaborări.

“Noi am început de la zero, nu am avut infrastructură sportivă, nu aveam resursele necesare să ne dezvoltăm şi, fiind concentraţi pe echipa mare, era greu să învestim şi într-o academie. Cei de la Luceafărul au deja nişte generaţii care au crescut, au şi infrastructura sportivă şi cred că e o situaţie de tip «win-win». S-a format această academie şi toţi aceşti copii vor face următorul pas spre Universitatea Cluj. Luceafărul are acum 300 de copii, iar cu ce avem noi cred că academia va avea cam 500 de copii. Noi sperăm să ajungem chiar şi la 1.000 de copii consumatori ai brandului FC Universitatea Cluj”, a spus Constantea, după finalizarea negocierilor dintre cele două părţi, care au durat mai bine de un an.

“Am avut această problemă, pornind de la zero, nu mai aveam grupe de copii şi e un mare câştig faptul că putem colabora cu cei mai buni din ţară. Urmărim să descoperim jucători  care să crească în spiritul Universităţii şi ăsta este cel mai bun mod. Iar această perioadă, între 5 şi 14 ani, este cel mai bine acoperită, copiii sunt şi foarte bine antrenaţi, iar unde se pot aduce îmbunătăţiri o să mă implic personal”, a explicat şi managerul Universităţii Cluj.

De partea cealaltă, oficialii Luceafărului sunt şi ei încântaţi de acest parteneriat, principalii oameni din conducerea clubului, Adrian Crişan şi Marius Stan, anunţând că vor să facă cea mai importantă academie din ţară.

“Noi am avut oferte de la Hagi, de la Steaua, de la Dinamo să semnăm parteneriate, dar ne-am gândit că e mai bine să mergem la «U». Cum ar fi, de exemplu, să-l duci pe un copil de la 12 ani în Constanţa, fără părinte, fără nimic? Aici este supravegheat de noi, creşte în mediul lui şi de-asta am luat decizia să colaborăm. Simţim că e un proiect sănătos, am văzut ce s-a realizat într-un an la Universitatea şi vedem seriozitate, nu e ca şi la alte academii”, a spus Adrian Crişan.

Luceafărul Cluj ar putea câştiga, în următoarele şapte zile, două titluri naţionale la trofeele “Gheorghe Ene” şi “Gheorghe Ola”, acestea urmând a fi contabilizate la Academia “U” Cluj Luceafărul.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.