JSport.roJSport.ro
foto: facebook/ AS Magura Strambu
foto: facebook/ AS Magura Strambu

Fotbalul este sportul în care se învârt, anual, sume colosale, iar cei mai norocoşi dintre practicanţii acestui sport îşi asigură un viitor liniştit după doar câţiva ani de jucat la cel mai înalt nivel. Tot fotbalul este, în contrast, şi sportul în care pasiunea este mai puternică decât orice ban, iar cel mai nou exemplu în acest sens este dat de o echipă din judeţul Cluj, înfiinţată anul trecut.

AS Măgura Strâmbu se “încăpăţânează” să evolueze în Liga a V-a, zona Dej, chiar dacă nu este sprijinită financiar de către nimeni, ba mai mult, nu are nici măcar teren propriu pentru a-şi desfăşura partidele considerate acasă. În Strâmbu, sat ce aparţine de comuna Chiuieşti, nu există teren de fotbal, iar autorităţile locale s-au concentrat în ultimii ani pe terenul de oină din zonă, astfel că a abandonat complet sportul rege. Jucătorii echipei de liga a cincea fac “naveta” în comuna vecină Căşeiu pentru a-şi disputa meciurile de pe teren propriu, deplasarea făcându-se cu maşinile personale.

foto: facebook/AS Magura Strambu
foto: facebook/AS Magura Strambu

“Nu avem teren în comuna noastră şi nu cred că sunt şanse să avem vreodată. Noi beneficiem de buna prietenie legată de mine cu primarul din Căşeiu, care ne pune gratis la dispoziţie terenul din localitate. Facem deplasările cu maşinile personale, mergem câte patru-cinci în vreo trei maşini. Noi facem chetă la meciurile de acasă pentru a plăti arbitrajul, am cumpărat din buzunarele noastre două rânduri de echipament şi 10 mingi. Organizarea unui meci pe teren propriu ne costă cam 300 de lei, bani în care intră baremul de arbitraj, deplasarea arbitrilor, medicul, apa sau varul pentru trasarea terenului”, a povestit Cătălin Petruţiu, preşedintele-jucător de la Măgura Strâmbu, cel care, alături de colegii săi, se deplasează aproximativ 20 de kilometri doar pentru a juca pe teren “propriu”.

satul Strâmbu
satul Strâmbu

Potrivit acestuia, toate eforturile pentru sprijinirea activităţii sportive făcute de Primăria Chiuieşti sunt îndreptate înspre oină, sport care a adus, pe de altă parte, numeroase satisfacţii în comună. Totuşi, oficialul echipei clujene recunoaşte că nici nu există prea multe alternative pentru construirea unui teren de fotbal din cauza dealurilor din zonă, însă spera la un sprijin financiar mai ales pentru deplasările la Căşeiu.

“Am vorbit cu primarul, ne-a aprobat problemele, dar nu s-a realizat nimic. Noi nu avem ce face decât să mergem mai departe tot aşa. Facem acest lucru din pasiune pentru fotbal şi, atâta timp cât găsim înţelegere la Căşeiu, eu zic că putem să ţinem această echipă”, a mai spus Cătălin Petruţiu, singurul dintre cei 20 de componenţi ai formaţiei care a evoluat şi la nivelul ligii a patra.

foto: insport.ro
foto: insport.ro

Primarul din Chiuieşti, Gavril Mihuţ, ne-a declarat doar că “autorităţile sprijină sportul naţional oina”, lăudându-se cu performanţele aduse de sportivii clubului din Chiuieşti, multiplii campioni naţionali. Terenul de oină (foto stânga) a fost construit în anul 2011, după o investiţie de aproximativ 250.000 de lei şi beneficiază de vestiare, tribună acoperită şi chiar instalaţie de nocturnă.

În campionatul de fotbal, Măgura Strâmbu a jucat în ultima etapă, a 11-a, împotriva echipei Minerul Ocna-Dej. Meciul a avut loc la Căşeiu şi s-a încheiat cu victoria dejenilor, 2-0. Măgura Strâmbu se afla pe locul opt înaintea acestei etape, cu 10 puncte, în timp ce Minerul avea cu şapte puncte mai mult în clasament.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.