foto: Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Universitatea Cluj s-a impus cu 1-0 în returul barajului cu Hermannstadt, de promovare în Liga 1, însă eşecul cu 0-2 suferit în tur face ca „şepcile roşii” să joace tot în liga secundă şi din august.

Dorin Goga a fost din nou cel mai bun clujean de pe teren, însă doar efortul veteranului „U”-ist nu a fost îndeajuns pentru ca alb-negrii să promoveze în anul Centenarului.

Obligaţi să atace de scorul înregistrat în tur, clujenii au început în jumătatea adversă, iar Pîrvulescu şi Goga au ratat primele ocazii. Odată cu trecerea timpului, sibienii au contat şi ei în ofensivă, iar Dur-Bozoancă a avut emoţii la un şut deviat, dar mai ales la execuţia lui Măţel, care a trecut foarte aproape de bară.

„Studenţii” au avut degeaba mingea, pentru că s-au apropiat extrem de greu de poarta lui Căbuz şi au încheiat a treia repriză fără gol marcat cu Hermannstadt. La capătul unui sfert de oră în care nu s-a întâmplat nimic în partea secundă, intrarea lui Gavra în locul inexistentului Chitoşcă avea să deblocheze ofensiva Universităţii.

După o ratare mare cu capul a lui Goga în minutul 62, acelaşi jucător al clujenilor nu a mai ratat ţinta două minute mai târziu. Din centrarea lui Gavra, Goga a înscris pentru 0-1, iar speranţele celor 300 de fani ai Universităţii au renăscut. Tătar le-a dat câteva emoţii mai apoi, la o lovitură liberă, iar tuşierul i-a menţinut pe oaspeţi în joc atunci când a semnalizat offside la un gol marcat de Tsoumou.

Fără să conteze mai deloc în atac timp de 20 de minute, Universitatea a mai forţat doar pe final, dar fără să dea impresia că poate trimite meciul în prelungiri. Până la urmă s-a terminat doar 1-0 pentru „U”, care va mai juca un sezon în Liga a II-a, nu înainte de o vară care se anunţă plină de mutări în tabăra clujenilor.

FC Hermannstadt

1
Căbuz
17
Tătar
4
Stoica
30
Dandea
71
Măţel
67
Antonov
5
Dâlbea
44
Dumitriu
23
Popovici
7
Petrescu
9
Tsoumou

Au mai intrat: Acsinte, Moreira, Lendric. Antrenor: Vasile Miriuţă

“U” Cluj

21
Dur-Bozoancă
13
Taub
3
Berci
17
Cordoş
7
Coman
23
Greu
10
Florescu
19
Pîrvulescu
18
Goga
92
Chitoşcă
14
Axente

Au mai intrat: Gavra, Hordouan, Coman M. Antrenor: Bogdan Lobonţ

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte

4 COMENTARII

  1. Indiferent de zoaiele vărsate de aceşti anonimi care se ascund sub nume felurite, clubul universitar rămâne cel mai puternic şi mai iubit din spaţiul transilvan şi nu numai. Eşecul echipei de fotbal poate reaşeza echipa pe alte coordonate, domnul Sabău să-şi recunoască vina de a se fi încrezut în aşa-zisa experienţă romană a fostului portar, Lobonţ, şi să aibă puterea de a crea o nouă echipă, pentru un nou sezon dificil. Universităţile vor susţine şi pe mai departe echipa, Alma Mater are nevoie de “U” !

  2. pacat de U, sunt franar, fost uist dar aseara m-a durut sufletul in finalul meciului, mare pacat. Primaria trebuie sa ajute pe U, ca se pare ca nu are cine, dar in aceeasi masura pe CFR, de exemplu prin modernizare stadionului, oamenii de la cfr chiar au demonstrate ca pot, desigur fara cosmarul Dudelange, haide U de la un franar!

    • Totusi mai este 1 % speranta, daca in tara asta ar fii adevar, ceea ce a facut Clinceni si Becali si nepotii, este illegal, in mod normal fiind doua echipe in liga 1 cu acelasi “sponsor”, Clinceniul nu ar avea drept de promovare si atunci ar intra U. Dar suntem in Rromania, si nu este o tara chiar normal……………..

  3. Sabăule, ţărănoi jegos si farizeu impuţit ce ai vrut să faci la U CLUJ?
    In 2018, Radu Constantea a vrut sa cedeze TOTAL controlul U Cluj unor spanioli, cerand PENTRU EL INSUSI 10 la suta din U, daca clubul devenea SRL. Constantea si Sabau, excursii si coride la Madrid, pe banii spaniolilor care voiau sa controleze U.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.