JSport.roJSport.ro
Sechel Ioan Zaharie (centru), alături de Aurelian Ghişa şi Radu Sabo la un turneu de la Pecs (Ungaria)

Clubul Sănătatea Cluj traversează o perioadă dificilă în aceste zile, fostul vicepreşedinte şi preşedinte onorific al echipei, Dr. Sechel Ioan Zaharie, încetând din viaţă ieri.

Cel care a sprijinit mulţi ani inclusiv echipele de baschet şi volei ale Universităţii Cluj, pe vremea când era directorul Avicolei Cluj, a făcut stop cardiac chiar la o zi după ce a împlinit 82 de ani, toţi apropiaţii săi primind şocaţi această veste.

„Chiar l-am sunat de ziua lui, l-am felicitat din partea mea şi a echipei. Nu a dat niciun semn că s-ar simţi rău, chiar făcea bancuri, glume, iar când am primit vestea am rămas blocat, fără cuvinte. Încă nu realizez şi nu pot să cred ce s-a întâmplat. Joi a fost ziua lui, iar vineri a fost ziua lui Florin Piersic, cu care era prieten foarte bun”, ne-a spus finanţatorul Sănătăţii Cluj, Aurelian Ghişa.

De Sechel Ioan Zaharie se leagă, practic, ascensiunea Sănătăţii, alături de care a venit în anul 2000, preluând funcţia de vicepreşedinte al echipei. Mai târziu a devenit preşedinte onorific al „viruşilor verzi” şi a fost unul dintre cei care au crezut întotdeauna în proiectul formaţiei clujene.

„Domnul Sechel a susţinut încă din anii ’80-’90 sportul clujean, iar din 2000 a venit alături de noi, pe vremea aceea noi jucând în campionatul judeţean. Dânsul ne-a susţinut pentru promovarea în Liga a III-a şi a crezut întotdeauna că putem face performanţă. Ca atare, în 2005, am intrat în Liga a III-a sub conducerea sa”, îşi aminteşte Aurelian Ghişa, cei doi mergând împreună la multe dintre meciurile Sănătăţii Cluj, inclusiv la turnee din străinătate.

Înmormântarea fostului preşedinte onorific al echipei clujene va avea loc marţi.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.