JSport.roJSport.ro

IMG_2937Fotbalul mic din judeţul Cluj a fost arătat cu degetul în 2015, atunci când Potaissa Turda nu s-a prezentat la meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.

Pentru anul 2016, însă, conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) speră să dea o nouă echipă clujeană în al treilea eşalon, dar, mai presus de toate, din Liga a IV-a să nu se mai retragă nimeni.

“În 2016 vreau să rămân măcar cu 13 echipe în Liga a IV-a, dacă nu pot să mai atrag una, două sau trei. Ideal ar fi să avem 16 echipe, pentru că atunci ar exista o competiţie mai mare, ar fi şi mai frumos. Din Liga a IV-a nu va retrograda nimeni pentru că nu am posibilitatea să mai aduc, altfel ar fi dacă ar exista obligativitatea promovării. Le-am pierdut pe Aghireş şi pe Iara în 2015, suntem mai deficitari acum. Totuşi, e bine că avem minim 12 echipe, pentru că dacă nu sunt 22 de jocuri în campionat ar trebui să fac play-out şi play-off, conform regulamentului”, a declarat preşedintele AJF Cluj, Vasile Marc.

Şeful fotbalului judeţean este mulţumit, pe de altă parte, de cum merg lucrurile la Liga a V-a şi, în special, în campionatele de juniori, acolo unde ambiţiile şi dorinţa de a câştiga sunt mereu prezente.

“La ligile inferioare aceste meciuri reprezintă şi un eveniment social, vin tinerii din sat la fotbal, se şi socializează. Când mai e câte un derby local vine şi mai multă lume. Aici mă bucur că se mişcă lumea, dar cel mai mare necaz rămâne Liga a IV-a”, a recunoscut preşedintele AJF.

Liderul Potaissa Turda nu are drept de promovare, neprezentându-se la barajul de anul trecut, astfel că pentru un loc în Liga a III-a se vor lupta în acest sezon, cel puţin teoretic, şase echipe.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.