Prima etapă a anului în Liga a IV-a a programat, sâmbătă, patru meciuri, însă doar unul a fost lipsit de suspans.

CS Floreşti a câştigat cu 10-1 în deplasare la Viitorul Gârbău, după un joc în care diferenţa de valoare, mai ales, s-a văzut din plin.

Jucătorii lui Călin Budişan au dat câte cinci goluri pe repriză şi nu au avut nicio problemă în a câştiga acest meci. Văidean, Frătean şi Mândruşcă au reuşit câte două goluri, iar Lupu, Feher, Someşan şi Mihai Popa au fost ceilalţi marcatori ai floreştenilor, care, cel puţin până mâine, au urcat pe locul 1. Pentru gazde a redus din diferenţă Attila Csaszar.

Din păcate pentru Gârbău, echipa nou-promovată a coborât pe locul 13, sub Unirea Triteni, care a scos astăzi un egal în ultimul minut la Victoria Viişoara, 1-1. Echipa lui Gabriel Mocean a fost mai activă în joc şi a reuşit să deschidă scorul după pauză, prin golul lui Antonio Lingurar. Viişoara a trăit cu emoţii finalul, însă, iar Sebastian Costin a egalat pentru Triteni în ultimul minut dintr-o lovitură de la 11 metri. Viişoara a ratat ocazia de a o egala la puncte pe Olimpia Gherla, în timp ce remiza de pe terenul Victoriei o ajută cel mai mult pe Unirea Triteni, care a părăsit poziţia a 13-a.

O altă mini-surpriză a fost la Câmpia Turzii. CSM a terminat la egalitate, 2-2 cu Vulturul Mintiu-Gherlii, echipă care a încheiat anul 2019 cu o victorie în faţa liderului Someşul Dej. Cu noile transferuri integrate perfect, Sîntejudean şi Bondor, de altfel şi marcatorii din prima repriză ai Mintiului, “vulturii” au avut 45 de minute perfecte. Pe cât de bine au jucat, însă, în prima parte, pe atât de rău a arătat evoluţia elevilor lui Gică Cotuţ în partea secundă. A fost şi meritul Câmpiei, care a ieşit mult mai motivată de la vestiare. Jucătorii lui Andrei Pintilie au arătat altceva în partea secundă, au fost mult mai periculoşi la poarta oaspeţilor, iar “dubla” lui Andrei Gall a adus un punct în primul rând de moral în tabăra “sârmarilor”.

Cel mai spectaculos meci al zilei a fost la Gilău, acolo unde Arieşul Mihai Viteazu a revenit de la 0-2, cu un om în minus. S-a terminat 3-2 pentru formaţia lui Artur Podar, care a rezolvat meciul după pauză. În prima repriză, jucătorii lui Rareş Mateş au condus cu 2-0, după golurile lui Cosmin Crăciun şi Marian Ionuţ, ultimul din penalty. Totul părea că va curge perfect pentru gilăuani şi după pauză, mai ales că oaspeţii au rămas în 10, după eliminarea lui Cosmin Mureşan. Arieşul a profitat, în schimb, de avantajul din punct de vedere fizic şi a controlat finalul de meci. Adrian David a egalat la doi după ce a reuşit şi un gol din penalty, iar în minutul 90 Călin Tătar a adus trei puncte importante Arieşului. De menţionat că acest gol a venit la egalitate numerică pe teren, Dumitraş fiind şi el eliminat după golul egalizator al oaspeţilor.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte