JSport.roJSport.ro

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că va oferi câte un defibrilator tuturor membrilor săi afiliaţi.

Aici intră inclusiv echipele de Liga a III-a, astfel că Sănătatea Cluj, Unirea Dej şi Unirea Jucu vor avea parte, din 2017, de un aparat care va spori siguranţa jucătorilor din punct de vedere medical.

„E binevenit acest defibrilator, e în suportul competiţiei şi al siguranţei, doar că vrem să vedem şi normele de implementare. Trebuie făcut un instructaj ca să vedem cum poate fi folosit, pentru că îl vom avea şi la antrenamente, nu doar la meciuri şi nu tot timpul va fi un doctor cu noi. Ar trebui ca regional, măcar, Federaţia să trimită un reprezentant, pentru că e greu să cheme pe toată lumea la Bucureşti”, ne-a declarat antrenorul Sănătăţii Cluj, Marius Semeniuc.

Deşi sunt încântaţi de această idee, oficialii Sănătăţii cer şi un consult suplimentar la începutul fiecărei perioade competiţionale, care să fie obligatoriu pentru toate formaţiile.

“Pe de altă parte, de anul viitor ar trebui ca fiecare echipă să recurgă şi la un test de efort, ceva suplimentar faţă de acea electrocardiogramă la policlinica sportivă. Trebuie să fie obligatoriu pentru toate echipele, pentru că nu ne mai putem juca, plus că vin o serie de jucători cu multe carenţe fizice şi multe probleme ascunse, iar un adevărat test de efort nu cred că ar strica. La un cabinet particular, oriunde, dar să fie ceva autorizat, iar împreună cu acest defibrilator s-ar întregi o verigă a siguranţei din punct de vedere al efortului”, a mai spus antrenorul clujenilor.

Defibrilatoarele oferite de FRF fac parte din noul proiect al Departamentului Medical, care ia startul în această lună.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.