JSport.roJSport.ro

Edward Iordănescu a semnat, miercuri dimineaţa, un contract pe trei sezoane cu CFR Cluj.

Fostul antrenor al Astrei Giurgiu are drept obiectiv titlul de campioană şi participarea în grupele unei cupe europene, iar oficialii CFR-ului au anunţat că doar cu Iordănescu s-a discutat pentru a-l înlocui pe Dan Petrescu.

Fiul fostului selecţioner s-a arătat încântat de venirea la CFR şi le-a promis performanţe suporterilor.

„E un moment fericit pentru mine. E o onoare şi mă bucur foarte mult că stau acum la această masă de partea de care îmi doresc foarte mult a baricadei. E un moment special pentru mine şi sper că această colaborare să fie fructuoasă. Mă bucur că am posibilitatea să lucrez la un club cu tradiţie, cu istorie şi care dă posibilitatea oricărui antrenor să se bată pentru trofee. Avem şi posibilitatea să ne batem şi pentru un loc special în cupele europene şi toate astea mă motivează. Latura financiară nu a fost cea mai importantă pentru mine. Au fost soluţii în străinătate care înseamnau peste ce voi câştiga la CFR, dar cel mai important lucru este că acest club îmi dă posibilitatea să mă bat pentru obiective importante”, a fost primele cuvinte ale lui Edi Iordănescu din postura de antrenor al CFR-ului.

Criticată în sezonul trecut pentru jocul defensiv al echipei, CFR va avea un stil ofensiv în noul sezon, cel puţin asta a dat de înţeles antrenorul feroviarilor.

„Sunt multe lucruri bune pe care le voi moşteni şi pe care vom încerca să le consolidăm şi să le îmbunătăţim. Cel mai important lucru ce rămâne este istoria şi proverbul, ‘scopul scuză mijloacele’ stă în picioare şi în acest caz. Voi ţine cont de latura estetică şi, dacă aţi văzut, peste tot pe unde am fost am încercat un fotbal constructiv. CFR a meritat să câştige campionatul şi vreau ca asta să se întâmple şi în sezonul următor. Cel mai important e că sunt aici şi sunt înconjurat de oameni în care am mare încredere şi de la care am simţit încredere necondiţionată”, a mai spus Iordănescu, cel care a refuzat să spună când a fost contactat prima oară de către oficialii din Gruia.

„Am fost în conctact cu cei de aici prin baza amiciţiei. Într-o zi drumul meu se va opri şi aici, dar sper ca acest moment să fie cât mai îndepărtat”.

Conducerea CFR-ului a spus că doar cu Iordănescu s-a discutat, iar preşedintele Iuliu Mureşan a negat că s-ar fi purtat negocieri şi cu Piţurcă. „Nu am mai vorbit de vreo trei ani, cred, cu Victor Piţurcă. L-am ales pe Edi, un antrenor modern şi sperăm să fim campioni pentru a cincea oară la finalul acestui sezon”, a precizat oficialul din Gruia, care a declarat şi că e liniştit în privinţa rămânerii sale la CFR. „Am probleme doar de la genunchi în jos, nu şi de la genunchi în sus. E o glumă, dar e şi adevăr”.

Iordănescu le-a transmis şi un mesaj suporterilor echipei campioane, care au criticat în dese rânduri jocul echipei pregătite de Dan Petrescu.

„Suporterii să aibă încredere. E un nou început, dar vom face totul şi vom da totul până la ultima picătură de energie pentru a putea să continuăm parcursul bun. E un public răsfăţat aici, un public pretenţios, dar care este şi fin cunoscător. Sunt sigur că vom avea un parcurs bun şi vom trăi momente fericite”, a mai spus noul antrenor al CFR-ului.

“Prima negociere oficială cu Edi a fost după rezilierea contractului cu Dan Petrescu. Îi respectăm pe toţi antrenorii, dar un lucru este cert, Edi este singurul cu care CFR a negociat”, Bogdan Mara, manager sportiv CFR Cluj

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.