JSport.roJSport.ro

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimarul Clujului, Emil Boc, a chemat-o la discuţii pe Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al Universităţii Cluj, pentru ca aceasta să explice situaţia exactă a clubului de fotbal.

Edilul a spus că vor exista discuţii în ce priveşte diminuarea datoriilor existente, inclusiv cu firmele care îşi cer banii de la “U”, însă, dacă situaţia actuală va persista la echipă, brandul şi palmaresul vor reveni în posesia primăriei clujene, care va pune umărul la crearea unei noi echipe de fotbal.

“Toţi liderii consilierilor locali, plus primarul, am semnat o hârtie prin care am cerut administratorului de la Bucureşti să se deplaseze la Cluj pentru a ne prezenta o situaţie exactă a stării financiare şi a modalităţilor prin care, în viitor, are de gând să rezolve problema de la Universitatea. În funcţie de ce discuţii vom avea, am putea lua decizia ca la finalul acestui an competiţional Primăria şi Consiliul Local să retragă brandul şi palmaresul de la actuala echipă, care este deţinută, practic, 100% privat. Vom face acest lucru dacă constatăm că lucrurile nu se vor duce în direcţia ca ‘U’ Cluj să aibă condiţii de funcţionalitate. Sunt două variante acum: de a încerca să găsim toate soluţiile, însă pâinea şi cuţitul nu se află la noi, sunt la altcineva, dar putem să punem presiune şi să le spunem că există posibilitatea de a retrage brandul dacă echipa nu va fi finanţată sau cei care deţin frâiele îşi bat joc de ‘U’ Cluj, şi, cealaltă, de a porni la o construcţie nouă cu ‘U’ Cluj”, a declarat Emil Boc la Napoca FM.

Primarul a spus că nu îşi doreşte o nouă Universitatea Cluj, însă a marşat pe ideea că, în acest moment, niciun investitor nu este interesat să preia o echipă cu datorii. Boc a dat de înţeles că sunt firme interesate să o susţină pe “U”, însă doar dacă actuala echipă ar intra în faliment şi ar lua naştere una nouă, curată din punct de vedere financiar.

“Noi vrem să discutăm cu administratorul să vedem cum putem diminua aceste datorii, astfel încât echipa să aibă o alternativă, dar, dacă nu, va trebui să ne gândim la acea soluţie radicală, pe care nu mi-o doresc, dar nu e de ignorat. Şi anume, Primăria să retragă brandul şi palmaresul şi să pornească cu o construcţie nouă, de acolo de unde ne permite legea, cu o echipă nouă, cu alţi asociaţi, cu alţi membri fondatori şi să continuăm cu ‘U’ Cluj, dacă, Doamne fereşte, nu se va putea găsi o soluţie la situaţia actuală. Sperăm că există în Cluj, şi chiar am discutat despre asta, firme interesate să pornească o construcţie nouă, fără datorii, la care şi Primăria să vină şi să aibă o contribuţie. Acum, însă, nimeni nu doreşte să vină şi să ia datoriile făcute de alţii la Universitatea Cluj”, a mai spus primarul Clujului, municipalitatea deţinând aproximativ 0,5% din pachetul de acţiuni al clubului, dar fiind proprietară şi peste brandul şi palmaresul “şepcilor roşii”.

Primăria a încheiat, în trecut, un astfel de contract pentru a se asigura că Universitatea nu va putea fi mutată din Cluj.

Joma - JSport.roJSport.ro

4 COMENTARII

  1. Sa-si ia gunoierul Busca (Walter) echipa capra a FC Oaia Fecali si s-o duca unde vrea! Sa se reinfiinteze un U Cluj curat sustinut de clujeni, nu de infractori mitici!

  2. Daca dl Boc face ceva favorabil pt echipa atunci va reduce din povestile care se fac ca nu vrea sa ajute echipa si sigur la alegeri va avea cu mult mai multe voturi decat isi anchipuie.Haide U,……

  3. NICIODATA nu ai ajutat echipa simbol a orasului , in locul tau as tacea din gura . Daca pana acum ai avut votul meu ,de acum incolo nu-l mai vezi . Si pe Walter il creditez mai mult ca si pe tine….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.