CFR Cluj mai are doar un punct în clasament în faţa Universităţii Craiova, după ce a pierdut, 2-3, derby-ul din Gruia.

Ardelenii au revenit de la 0-2, dar au încasat golul decisiv în minutul 87.

Meciul a început cu un penalty cerut de Costache, care s-a ales doar cu „galben”. Echilibrul din Gruia a fost rupt în minutul 10. O gafă în defensiva clujeană i-a permis lui Koljic să deschidă scorul cu un şut în dreapta lui Arlauskis. Portarul ardelenilor şi-a salvat echipa după patru minute, la şutul lui Nistor, iar apoi CFR-ul a preluat controlul jocului.

Ocaziile la poarta lui Pigliacelli au venit doar după faze fixe însă. Costache, Djokovic şi Itu, ultimul cu o bară, au ratat şansa egalării, iar pe final Arlauskis, aflat, foarte probabil, la ultimul său meci pentru CFR, a intervenit iar salvator. Koljic şi Bălaşa nu l-au putut învinge, iar Craiova avea doar 1-0 la pauză.

Repriza secundă a fost extrem de spectaculoasă. Clujenii au început tare, dar pe contraatac Craiova a reuşit să-şi mărească avantajul. Mihăilă l-a lobat perfect pe Arlauskis în minutul 55, după care oltenii s-au retras complet. Deac a prins un şut la vinclu după numai cinci minute, iar meciul era relansat. Presiunea CFR-ului a dat roade în cele din urmă, iar Vinicius a reuşit egalarea în minutul 70, după un corner.

Ardelenii au fost mai insistenţi până la final, dar oltenii au fost cei care au dat lovitura. Cicâldău l-a învins pe Arlauskis în minutul 87 şi a relansat campionatul. A fost primul eşec pentru CFR Cluj pe teren propriu după aproape doi ani. Ultima înfrângere datează din 2 septembrie 2018, 1-2 cu Viitorul.

Pe de altă parte, a fost şi prima înfrângere în campionat pentru Dan Petrescu „acasă” ca antrenor al feroviarilor, în ambele mandate.

CFR Cluj

87
Arlauskis
45
Camora
3
Burcă
55
Vinicius
4
Manea
8
Djokovic
37
Bordeianu
94
Itu
18
Costache
9
Omrani
10
Deac

Au mai intrat: Păun, Petrila, Rondon, Chipciu, Traore. Antrenor: Dan Petrescu

Universitatea Craiova

13
Pigliacelli
11
Bancu
26
Acka
33
Bălaşa
18
Vlădoiu
10
Cicâldău
8
Mateiu
16
Nistor
28
Mihăilă
19
Koljic
9
Ivan

Au mai intrat: Gustavo, Bărbuţ, Vătăjelu, Cosic. Antrenor: Cristiano Bergodi

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte