foto: Ian MacNicol/Getty Images)

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul UEFA Champions League, după o victorie istorică la Glasgow, în returul cu Celtic.

Conduşi de două ori, campionii au avut puterea să revină şi să câştige în minutul 90+6, după un joc în care au trecut de la extaz la agonie şi invers.

Clujenii au repetat prima repriză bună din tur şi la Glasgow, doar că acum doar ei au jucat bine, nu şi scoţienii. Cu un presing agresiv, ardelenii au fost mai mereu primii la minge, iar Camora le-a dat emoţii gazdelor cu un şut de la marginea careului. CFR-ul putea primi penalty în minutul 9, atunci când Deac a fost agăţat în careu, dar mijlocaşul român şi-a luat revanşa în minutul 27.

După o centrare perfectă a lui Omrani, Deac a înscris cu o lovitură de cap, mingea atingând mai întâi bara. Imediat, Bain a scos ca la handbal o bombă a lui Djokovic, iar cei peste 50.000 de scoţieni din tribune erau uimiţi de ce se întâmpla pe teren. Celtic a fost o singură dată periculoasă în prima repriză, la reluarea lui Edouard peste poartă din apropiere, iar Clujul era în play-off-ul Ligii Campionilor la pauză.

Scoţienii au ieşit furioşi de la cabine însă, iar în numai un sfert de oră au întors scorul. Forrest şi Edouard, ultimul după ce Burcă şi Aurelio s-au încurcat reciproc, au făcut ca Celtic să aibă 2-1. Johnston a fost aproape de golul trei, însă o greşeală a căpitanului gazdelor, Brown, a readus-o pe CFR în cărţile calificării. Scoţianul a făcut henţ în careu, iar Omrani a egalat la 2 în minutul 74.

Doar două minute s-au bucurat CFR-iştii, pentru că Celtic a profitat de o neatenţie în apărarea alb-vişiniilor, iar Christie a înscris pentru 3-2. A fost rândul gazdelor să se bucure puţin. Nou-intratul Păun a prins un şut perfect de la distanţă în minutul 80, Bain a respins greu doar până la Omrani, iar atacantul clujenilor a trimis mingea sub bară şi i-a amuţit din nou pe cei 50.000 de scoţieni din tribune.

Griffiths şi McGregor au ratat, apoi, cele mai mari şanse pentru scoţieni în timpul rămas, iar în al şaselea minut de prelungiri Ţucudean a adus o victorie mare şi o calificare istorică pentru CFR în play-off-ul Ligii Campionilor. Acolo, clujenii o vor întâlni pe Slavia Praga, primul meci fiind programat marţi, în Gruia.

De menţionat că în cazul unei eliminări în această fază, CFR-ul va juca sigur în grupele Europa League, astfel că România are, în această seară, o primă echipă calificată în grupele unei competiţii europene.

Celtic Glasgow

29
Bain
5
Simunovic
35
Ajer
33
Elhamed
49
Forrest
21
Ntcham
8
Brown
42
McGregor
19
Johnston
22
Edouard
17
Christie

Au mai intrat: Morgan, Griffiths, Bayo. Antrenor: Neil Lennon

CFR Cluj

87
Arlauskis
45
Camora
3
Burcă
55
Vinicius
16
Susic
8
Djokovic
37
Bordeianu
6
Aurelio
9
Omrani
99
Rondon
10
Deac

Au mai intrat: Ţucudean, Păun, Mureşan. Antrenor: Dan Petrescu

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte