Managerul sportiv, Adrian Falub, a vorbit astăzi despre situaţia pe care a găsit-o la Universitatea Cluj.

Cu o sinceritate întâlnită rar până acum la Universitatea, Falub nu a menajat pe nimeni şi i-a criticat inclusiv pe cei care au adus jucători portughezi la echipă.

„S-a dovedit întotdeauna că o infuzie de jucători străini nu este benefică la acest club. Universitatea a avut cele mai bune rezultate atunci când au fost 7-8 jucători în lot crescuţi la acest club. Acest club a fost creat ca să fie iubit de oameni, nu a fost creat de Ceauşescu să câştige campionate. Nu aş vrea să mai vină niciun impresar să facă transferuri. Tot ce înseamnă partea sportivă vreau să fie făcută de către club, pentru că nu e aşa uşor să joci la U Cluj. Stabilitate financiară există, stăm foarte bine, dar problemele sunt din punct de vedere sportiv. Sper că voi fi lăsat să-mi fac treaba. Dacă nu, mă duc şi stau acasă”, a declarat Falub.

Managerul sportiv al clujenilor s-a referit din nou la faptul că vrea să găsească un antrenor până în iarnă şi a vorbit despre situaţia actuală a clubului.

„Nu este o situaţie grea, este una disperată. E ridicol acum ca noi să vorbim de promovare când suntem pe penultimul loc în clasament. Eu am venit să ajut clubul ăsta, nu să câştig bani. Nu am câştigat niciodată bani de la U Cluj. Sunt o grămadă de specialişti în ţara asta şi, când la U e bine, toţi vin să ne înveţe fotbal. Prea mult au fost ignoraţi cei care au fost aici şi jucătorii care au făcut ceva pentru club şi au plecat în vară. Eu nu i-aş fi lăsat să plece. Au venit jucători care nu ştiu ce înseamnă U Cluj. Nu e vina lor, e vina celor care i-au adus, pentru că ei nu au venit aici să cerşească. Avem acum doar 14 jucători la antrenamente, pentru că au mai plecat şi înainte să vin eu şi nu ştiu de ce. Ştiu că vor fi şi contestatari, există şi o situaţie tensionată între suporteri şi conducere, dar dacă vom avea sprijinul tuturor vom putea reuşi”, a mai spus actualul antrenor al Universităţii.

Adi Falub are şi o revanşă de luat după ce a fost îndepărtat anul trecut, deşi echipa încă era în cărţile promovării.

„Când au renunţat la mine, au făcut o greşeală. Au dat afară un antrenor cu patru promovări, au adus altul fără experienţă şi au sfârşit prin a antrena Sabău echipa. Dacă eu rămâneam, altele erau datele problemei. Ştiam ce greşeli am făcut, iar dacă eram la patru, maxim 5 puncte de promovare în iarnă puteam promova. Prioritar pentru noi acum este să ieşim din această zonă, nu să ne gândim la promovare. Nu înseamnă că renunţăm, dar vorbim la iarnă, când vedem unde suntem. Acum ne putem gândi şi la retrogradare la situaţia în care suntem. S-a plecat la drum poate prea plini de noi, că îi batem pe toţi. Acum ne-am pierdut şi respectul”, a mai precizat managerul clujenilor.

„U” va reveni pe Cluj Arena vineri, în derby-ul cu Petrolul Ploieşti, care va începe la ora 18:00. Căpitanul Dorin Goga va lipsi de la acest meci, dar ar putea reveni în jocul următor din campionat al clujenilor.

Nu aceasta e adevărata faţă a echipei. Chiar dacă avem probleme de lot, cred că şi cu acest lot ar trebui să tratăm fiecare meci ca să-l câştigăm”, George Florescu, „U” Cluj

Mă bucur că revenim acasă, parcă eram echipa nimănui. Avem nevoie de linişte acum. Trebuie să acceptăm situaţia şi să facem lucrurile cât mai bine, dar numai cu linişte putem acest lucru”, Dorin Goga, „U” Cluj

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte