foto: Cosmina Măcicăşan

Universitatea Cluj-Farul Constanţa nu se mai joacă miercuri, după ce “marinarii” au anunţat că au şase cazuri de coronavirus în echipă.

Foarte probabil, constănţenii vor câştiga la “masa verde” acest joc, pentru că prima oară nu s-a disputat din cauza Universităţii Cluj.

Doar că fanii lui “U” cred că la mijloc este o complicitate între finanţatorul Farului, Ciprian Marica şi DSP Constanţa. Într-un comunicat, suporterii se întreabă de ce meciul nu se poate disputa, în condiţiile în care Farul ar fi avut la dispoziţie 13 jucători şi un portar pentru acest joc.

De asemenea, şi clubul “U” Cluj a cerut reprogramarea de urgenţă a partidei. “FC Universitatea Cluj a solicitat oficial Federației Române de Fotbal reprogramarea în termen de 24 sau 48 de ore a partidei. Considerăm că meciul se poate disputa în deplină siguranță, conform regulamentelor sportive si medicale. De asemenea, solicităm Federației modificarea de urgență a regulamentelor pentru ca asemenea cazuri să nu mai fie posibile, iar scorul final să îl stabilească jucătorii, nu conducătorii”, a anunţat site-ul echipei ardelene.

Mai jos aveţi comunicatul postat de Peluza “Şepcile Roşii”.

“În zi de sărbătoare, “Simbolul Unor Inimi Românești” , Universitatea Cluj-Napoca, este batjocorită și umilită de niște personaje cu caracter putred și fără coloană vertebrală! Competiția sportivă din Liga a 2-a este victima unor interese obscure și lipsei de fair play!

Ciprian Marica, patronul FC Farul Constanța, cu complicitatea DSP Constanța, a pus în scenă o piesă de teatru de prost gust, care trădează josnicia, lipsa de caracter, de bun simț, de demnitate și de fair play. Lipsuri de care poate da dovadă numai un om fără principii și valori morale. Este cu atât mai dureros că aceste acuzații sunt la adresa unui om care cândva juca sub culorile Naționalei României și reprezenta România a cărei principii, istorie și valori le sarbatorim azi.
În fapt, azi 1 Decembrie 2020 echipa de fotbal Farul Constanța “a fost întoarsă din drum” de către DSP Constanța, destinația fiind Cluj-Napoca în vederea disputării mâine a meciului restanță cu Universitatea Cluj-Napoca. Motivația acestei decizii a fost faptul că în urma testelor regulamentar efectuate au reieșit 6 rezultate pozitive, nu se știe în ce masură este afectat stafful, jucatorii, personalul auxiliar, etc..
Conform regulamentului “U” se face vinovată de reprogramarea meciului inițial și în consecință va pierde la masa verde cu 3-0, în cazul în care nici reprogramarea nu se va putea disputa, indiferent din cauza cărei echipe.
Pe de altă parte regulamentul specifică explicit și clar ca orice meci nu se poate disputa doar în cazul în care una dintre echipe nu poate prezenta un lot de minim 13 jucători valizi dintre care obligatoriu unul este portar, stabilit în urma unei anchete epidemiologice. În condițiile în care, conform informațiilor publice, lotul Farului este compus din minim 24 de jucatori, dintre care 4 portari, ne vine greu să credem ca toti cei șase infectați sunt jucatori, iar 4 dintre ei sunt portarii!
Conform regulamentelor, DSP Constanța trebuia să demareze în regim de urgență ancheta epidemiologică și retestarea contacților. DSP Constanța nu a finalizat ancheta epidemiologică din cauză că “azi este 1 Decembrie, este sărbatoare legală și nu are personal care să facă testarea în regim de urgență”.
Este evident că Farul Constanța, cu complicitatea DSP Constanța și cu aprobarea lui Ciprian Marica, se folosesc de această situație, o exploatează interpretând regulamentul după bunul plac și propriul interes: dobândirea celor 3 puncte la masa verde din culpa Universității Cluj-Napoca. Rezultatele sportive trebuie să fie dictate de competiția sportivă desfășurată pe teren, aceasta nu este o situație în care rezultatul meciului “U” Cluj – Farul Constanța să fie decis de către o instituție non-sportivă! Sub nici o formă deznodământul unei competiții sportive nu trebuie decis de interese obscure, escrocherii, lipsă de fair play sau corupție!
Concluzie: Dacă ești prieten cu DSP-ul autohton, scapi de o deplasare grea, cheltuieli, transport, cazare, etc. primești cele 3 puncte și +3 la golaveraj! Regulamente în ton cu mizeria evidentă din fotbalul românesc!
Acestea fiind zise și puse în context, PELUZA ȘEPCILE ROȘII susține aceste acuzațiil și fapte formulate și descrise clar, la obiect și asumate! Ele nu au nevoie de dovezi, mai ales dacă sunt cerute de oameni a căror credibilitate este îndoielnică, dovedit mincinoși de înregistrări video și aventuri amoroase desconspirate, de curvari sau funcționari corupți. Acuzațiile noastre se bazează pe informații primite direct de la surse și pot să fie susținute de milioanele de spectatori la acest spectacol jalnic al corupției și incompetenței, pe care fotbalul românesc îl oferă, spectacol care s-a depărtat mult de valențele sportive, decenței, demnității și ale fair play-ului.
Somăm pe cei menționați în aceste rânduri să iasă în public cu o replică la aceste fapte și acuzații susținute și asumate de noi, PELUZA ȘEPCILE ROȘII.
Somăm public FRF și orice altă instituție abilitată, să ia act de cele descrise în text și să acționeze în consecință.
În aceeași ordine de idei avem pretenția ca reprezentanții Clubului Universitatea Cluj-Napoca, să ia la cunoștință cele menționate în prezentul comunicat și să facă toate demersurile legale astfel încât meciul din data de 2 Decembrie să se dispute, iar dacă rezultatul se va decide la “masa verde” acesta să fie favorabil Universității Cluj-Napoca. Conform faptelor interpretate în litera regulamentului, în cazul nedisputării meciului din 2 Decembrie 2020, Farul Constanța se face vinovată de neprezentare. Implicarea DSP Constanța nu este un motiv, este ca și cum ai motiva cu faptul că ai fost oprit de poliția rutieră sau “mi-a mâncat cățelul tema.”
Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte