JSport.roJSport.ro

img_8464Seria a cincea a Ligii a III-a este condusă de FC Hermannstadt, care pare principala favorită la promovare, surpriza plăcută fiind Sănătatea Cluj, aflată pe locul doi. O altă echipă din judeţul Cluj, Unirea Jucu, vine tare din urmă după un start ratat, însă ce-a de-a treia formaţie a judeţului, Unirea Dej, a depăşit toate aşteptările în primele 11 etape.

După ce a fost înscrisă în competiţie, finanţatorul Mircea Itu luând în considerare, în această vară, inclusiv abandonarea echipei, Unirea a avut norocul să stea în prima etapă. Astfel, noul antrenor, Gheorghe Barbu, care a semnat contractul chiar în săptămâna începerii noului sezon, a avut timp să organizeze un trial prin care a găsit jucători, lotul fiind completat cu juniori ai Unirii. Acestora li s-au adăugat şi câţiva dintre jucătorii rămaşi la Dej din sezonul trecut, iar fără o perioadă de pregătire centralizată şi fără vreun amical, cu doar o săptămână de antrenamente, lotul încropit pe fugă al Unirii a dat lovitura chiar în primul meci, câştigând la Jucu, 2-1.

Entuziasmul de început a durat şi în al doilea joc, 0-0 contra Comunei Recea, la înfrângerea cu Sănătatea Cluj, 0-3, din etapa a patra, jucătorii Unirii părând să-şi atingă limitele. Spre meritul lor, însă, au mai pierdut un singur meci din următoarele şapte, pe terenul liderului FC Hermannstadt, în acest moment având cinci jocuri consecutive fără eşec.

Punctele s-au adunat în clasament, Unirea a ajuns la o linie de trei victorii şi cinci remize şi se află acum pe locul nouă, cu 14 puncte, la nouă „lungimi” de poziţia a doua. Parcursul echipei l-a mulţumit din plin pe tehnicianul Gheorghe Barbu, cel care a recunoscut că formaţia sa a avut un sezon peste aşteptările multora până acum.

„La cum am început totul aici, cu o săptămână înaintea primului nostru meci, noroc că am avut şansă şi am stat în prima etapă, am zis că dacă facem vreo 7-8 puncte e ok, dar avem 14 şi pe nişte jocuri destul de bune. Avem cinci egaluri, dar maxim două putem zice că e ok că s-a terminat aşa, în rest am jucat, am avut ocazii clare, bară, singur cu portarul, situaţii din care mai puteam scoate vreo 5-6 puncte. Nu e neapărat peste aşteptările mele, pentru că eu sunt un tip mai ambiţios şi tot timpul am sperat la mai mult, pentru că ştiu ce pot face, din punct de vedere tactic, cu un lot care mi se de pe mână, chiar dacă nu e foarte valoric. Dar făcând un grup, nivelul Ligii a III-a fiind foarte slab, poţi compensa, ceea ce am făcut şi noi. Să ai doar două înfrângeri, şi acelea cu primele două clasate, e ceva, dar la toate meciurile, şi când am terminat la egalitate, nu am putut să le reproşez nimic jucătorilor”, a declarat, pentru CSport.ro, antrenorul care şi-a condus echipa şi spre scorul record al ultimilor ani din Liga a III-a, 11-0 cu FC Bistriţa.

Fost tehnician la Unirea Jucu în sezonul trecut, Barbu s-a bazat foarte mult pe jucătorii tineri la Dej, potrivit acestuia aproape jumătate din grupa de juniori a Unirii făcând antrenament cu echipa mare. Cu o clauză de reziliere a contractului în iarnă, în condiţiile în care va apărea o ofertă mai bună, Gică Barbu chiar are de gând să întinerească şi mai mult lotul pentru retur, dacă va rămâne la Dej.

„Sunt vreo 10 jucători de la juniori care fac antrenamente cu noi, vreo 4-5 chiar născuţi în 2000 şi 2001, şi care au debutat la echipa mare. Şi nu că au jucat la trecerea timpului, ci chiar 15, 20 sau 30 de minute. Secretul nostru constă într-o atmosferă bună la echipă, avem reguli de disciplină care sunt respectate, sunt disciplinaţi jucătorii şi în timpul meciului. Suferim puţin pe axul central, dar la cum s-au dăruit în rest, ce au făcut până acum, sunt destul de mulţumit. Sunt şi două-trei excepţii, dar ne vom despărţi de ei în iarnă, cel puţin dacă eu voi rămâne. Există şi o anumită linişte la noi, nu e o presiune a rezultatelor, pot lucra, pot creşte mult valoric nişte copii tineri şi foarte tineri. Ce mă bucură iar este că nu am căzut din punct de vedere fizic, ba chiar am dominat în multe meciuri în repriza a doua. Bine, avem şi antrenamente fizice săptămânal şi compensăm acea lună şi jumătate în care nu am făcut pregătire sau meciuri amicale”, a mai spus antrenorul Unirii, care nu şi-a propus prea multe în cele patru etape rămase de jucat până la finalul turului.

„Noi luăm totul pas cu pas. Ne propunem să marcăm, jucătorii să aibă bucuria de a juca, însă acum va fi mai greu pentru că vor interveni şi terenurile foarte grele şi, neavând experienţă, s-ar putea să apară ceva probleme. Eu îmi mai doresc vreo 5-6 puncte şi zic că vom sta destul de bine la finalul turului cu 20 de puncte, având în vedere ce lot avem şi cum am plecat la drum”, ne-a mai spus tehnicianul dejenilor.

Unirea va juca următorul meci pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 14:00, împotriva Avântului Reghin, partidă care contează pentru etapa a 12-a a sezonului.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.