Primele două meciuri ale etapei a cincea a Ligii a IV-a au avut loc vineri, iar în derby-ul rundei CS Floreşti a câştigat cu 1-0 în deplasare cu Sporting Apahida.

Meciul s-a jucat la baza „Ardealul” şi a fost decis de un gol marcat în minutul 5 de către Radu Danciu, în urma unei lovituri de colţ.

Mai apoi a urmat un meci în care apahidenii au alergat degeaba după egalare şi nu au reuşit să înscrie nici din penalty. Aflat la debutul în poarta floreştenilor, Adrian Toduţ a făcut un meci mare şi reuşit să apere lovitura de la 11 metri a lui Cosmin Mureşan.

Portarul oaspeţilor s-a mai opus apoi şi la alte situaţii mari de gol ale gazdelor, în timp ce floreştenii au ratat şi ei ocazia desprinderii. Şansele apahidenilor s-au micşorat pe final, după ce au rămas în doar nouă jucători, atacanţii Tăbîrţă şi Bondor fiind eliminaţi, inclusiv portarul Nicoară ajungând în careul floreştenilor în ultimele minute. Sporting nu s-a ales cu niciun punct astfel din duelurile cu Victoria Cluj şi CS Floreşti, două dintre favoritele la primul loc, în timp ce roş-albaştrii şi-au recuperat punctele pierdute etapa trecută cu Iclodul.

Într-un alt meci disputat mai devreme tot la baza Ardealul, Victoria Cluj a câştigat fără mari probleme cu Olimpia Gherla. A fost 4-1 pentru formaţia clujeană, Crăciun, Sîntejudean şi Şumblea marcând de trei ori până în minutul 26. Cu meciul deja rezolvat, Victoria nu a mai forţat, iar gherlenii au redus din diferenţă pe finalul primei reprize datorită golgheterului Flaviu Mureşan. Acelaşi Şumblea a înscris pentru 4-1 la jumătatea reprizei secunde, iar Victoria a câştigat şi al cincilea meci jucat în acest sezon.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte