JSport.roJSport.ro

IMG_0401Fotbalul din judeţul Cluj se putea mândri cu patru echipe în Liga a III-a, dacă Viitorul Feleacu ar fi promovat, în weekend, după meciul decis în prelungiri cu Gloria Cermei. Aşa, însă, Clujul va rămâne cu trei formaţii în această ligă, numărul putând să urce la patru în funcţie de ce se întâmplă cu “U”, care încă mai speră la Liga a II-a, dar şi cu o istorie recentă nefavorabilă referitoare la meciurile pentru promovare.

Din 2010 încoace, doar două campioane din Liga a IV-a au reuşit să şi câştige partidele de la baraj, alte patru formaţii pierzând jocurile disputate, atunci, într-o singură manşă, pe teren neutru. Clujul a trecut, în 2015, şi prin ruşinea de a nu avea reprezentantă la baraj, Potaissa Turda renunţând să se mai prezinte la meciurile decisive pentru promovare, cu Luceafărul Oradea, din cauza problemelor financiare.

Unirea Floreşti, după o victorie cu FC Hunedoara în 2010, alături de Unirea Jucu, succes cu Someşul Cărăşeu în 2013, sunt singurele formaţii care au făcut cinste Clujului în ultimele şapte sezoane, reuşind să mărească numărul echipelor judeţene în Liga a III-a. În acest moment, Clujul mai are doar trei reprezentante în al treilea eşalon fotbalistic, Unirea Jucu, Sănătatea Cluj şi Unirea Dej, asta până la clarificarea situaţiei Universităţii Cluj, din toamnă Liga a IV-a urmând să înceapă, cel mai probabil, cu acelaşi număr impar de echipe ca şi în sezonul precedent.

Rezultate baraj promovare Liga a III-a, ultimele şapte sezoane:

2009/2010: Unirea Floreşti – FC Hunedoara (HD) 2-0 (stadion, Blaj)

2010/2011: Voinţa Livezile (BN) – Leii Tritenii de Jos 3-2 (stadion, Târgu Mureş)

2011/2012: Europa Alba Iulia (AB) – Vulturii Vultureni 2-0 (stadion, Oradea)

2012/2013: Unirea Jucu – Someşul Cărăşeu (SM) 1-0 (stadion, Şimleul Silvaniei)

2013/2014: CS Iernut (MS) – Plaiul Iacobeni 2-1 (stadion, Galda de Jos, Alba)

2014/2015: Potaissa Turda nu s-a prezentat la baraj. Promovare pentru Luceafărul Oradea

2015/2016: Gloria Cermei (AR) – Viitorul Feleacu 1-0 şi 2-2. Meciul a fost tur/retur

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.