Universitatea Cluj a câştigat mai clar decât o arată scorul meciul cu Pandurii Târgu Jiu, 2-0, din ultima etapă a Ligii a II-a şi a obţinut calificarea la barajul pentru promovarea în prima ligă.

Într-un echipament special, dedicat memoriei lui Radu Ţenter, „studenţii” au făcut spectacol mai ales în repriza a doua, iar mâine îşi vor afla adversarul din dubla manşă pentru accederea în Liga 1.

Grăbiţi să rezolve calificarea la baraj, jucătorii lui Lobonţ s-au aruncat încă din start spre poarta gorjenilor. Nu au trecut decât nouă minute până când Goga, de la marginea careului, l-a învins cu un şut plasat pe Opriţa, iar Universitatea avea 1-0. Fără mari probleme în defensivă, clujenii au continuat să creeze pericol în jumătatea adversă, iar Gavra a lovit bara. Goga a mai ratat şi el o ocazie, dar până la pauză nu s-a mai marcat.

Începutul echilibrat de parte secundă a fost „spart” de acelaşi Dorin Goga, care s-a jucat cu apărarea gorjenilor în minutul 58 şi a marcat pentru 2-0, după care Universitatea a făcut ce-a vrut pe teren până la final. Goga, Gavra sau Pârvulescu, ultimul cu o bară, nu au reuşit să-l mai învingă pe Opriţa, la cele mai mari şanse de gol ale gazdelor.

Eliminarea lui Cotolan, cu 10 minute rămase de jucat, a simplificat şi mai tare un meci şi-aşa liniştit pentru Universitatea. Clujenii s-au impus până la urmă cu 2-0, iar luni vor afla, în urma tragerii la sorţi, dacă vor juca pe teren propriu prima manşă a barajului sau în deplasare, la Sibiu sau Călăraşi.

“U” Cluj

Dur-Bozoancă
Berci
Cordoş
Ursu I.
Coman Al.
Giurgiu
Greu
Pârvulescu
Goga
Hordouan
Gavra

Au mai intrat: Florescu, Taub, Coman. Antrenor: Bogdan Lobonţ

Pandurii Tg. Jiu

Opriţa
Vasilescu
Bratu
Gheorghe R.
Cotolan
Dănescu
Trancă
Şendroiu
Lică
Kim
Popescu P.

Au mai intrat: Măicăneanu, Raşoveanu, Safta. Antrenor: Adrian Bogoi

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte