CFR Cluj a revenit pe primul loc în Liga 1 după victoria, 2-0, cu Astra Giurgiu din Gruia.

Cu Budescu eliminat în minutul 83 şi cu Emmanuel Culio marcator la ultimul său meci pentru ardeleni, campioana şi-a luat „la revedere” pe 2019 de la aproximativ 10.000 de suporteri.

După cadourile date lui Culio în startul partidei, inclusiv banderola de căpitan, CFR-iştii au început tare meciul împotriva giurgiuvenilor. Astra a ieşit cu greu din jumătatea proprie, însă presiunea pusă de ardeleni nu a adus şi ocazii mari la poarta lui Lazar. La prima dintre ele, după o fază fixă, mingea a ajuns cu noroc la Burcă, iar fundaşul clujenilor l-a învins pe portarul Astrei.

Fără Alibec, Budescu nu a putut să facă mare lucru în atacul Astrei şi a fost o singură dată periculos pentru poarta lui Arlauskis, dar CFR-iştii nu au avut emoţii. După 1-0 la pauză, clujenii au început mai prudent repriza secundă, dar tot au avut cele mai mari ocazii. În decurs de doar două minute, Costache şi Rondon au ratat şanse imense de la câţiva metri de poartă.

Odată cu trecerea timpului, clujenii au cedat posesia Astrei, însă giurgiuvenii nu au creat deloc pericol în careul gazdelor. Nervos că nu-i iese jocul, Budescu a primit două galbene în trei minute şi  fost eliminat, iar Astra s-a prăbuşit în ultimele minute. Vedeta oaspeţilor era pe tunelul de la vestiare când Kitanov i-a făcut un cadou frumos lui Culio şi a scăpat în poartă mingea centrată de jucătorul argentinian.

S-a terminat 2-0, iar CFR a revenit pe primul loc în clasament, cu un punct peste Astra.

CFR Cluj

Arlauskis
Camora
Burcă
Vinicius
Susic
Culio
Hoban
Itu
Păun
Rondon
Costache

Au mai intrat: Bordeianu, Omrani, Petrila. Antrenor: Dan Petrescu

Astra Giurgiu

Lazar
Dima
Tamaş
Graovac
Radunovic
Simion
Crepulja
Gheorghe
Enache
Budescu
Răduţ

Au mai intrat: Tounkara, Begue, Dandea. Antrenor: Bogdan Andone

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte