JSport.roJSport.ro

Ardealul şi CFR au disputat joi după-amiaza, la Cluj, finala mică a Ligii Elitelor U19.

Meciul a avut loc la baza „Ardealul” din Someşeni şi a fost câştigat de CFR, scor 3-2, după ce Ardealul a condus cu 1-0 şi 2-1.

Partida a fost extrem de spectaculoasă, cu ratări la ambele porţi, cele două echipe împărţindu-şi perioadele de dominare.

Ardealul a fost mai periculoasă în prima repriză, atunci când a şi deschis scorul prin Adrian Pop, dar imediat după debutul părţii secunde alb-vişiniii au egalat prin „rezerva” Covaci. După o lansare perfectă în adâncime, un alt jucător nou intrat pe teren, dar în tabăra Ardealului, Chivu, a punctat pentru 2-1, însă acelaşi Covaci a adus a doua oară egalarea pe tabelă, cu cel mai frumos gol al meciului.

Feroviarii au ratat apoi şi din poziţie unu contra unu, dar când jocul se îndrepta spre loviturile de departajare, Petrila a adus victoria echipei sale. CFR-ul a încheiat, astfel, pe locul trei sezonul în Liga Elitelor, iar la final a primit medaliile şi cupa aferente acestei poziţii.

Tot o cupă a primit şi Ardealul, echipă care este nevoită să se mulţumească doar cu locul patru, după ce a dominat autoritar sezonul regulat al seriei Vest.

„E bun şi locul trei, deşi mi-aş fi dorit să luptăm pentru locurile unu-doi chiar cu Ardealul. Este o medalie totuşi şi încununarea muncii noastre, a mea şi a lui Mihai Pop, din ultimii patru ani. Am fost obişnuiţi până acum să avem repriza a doua mai bună, asta le-am şi spus la pauză jucătorilor. Ştim că avem valoare şi putere să jucăm şi cred că am avut o repriză secundă foarte bună şi am câştigat meritat. A venit un nou trofeu în vitrina CFR-ului, iar asta înseamnă că se lucrează bine şi la centrul de copii şi juniori, chiar dacă nu s-a pus mare bază pe asta. E şi greu pentru un junior să concureze cu un senior adus din străinătate, dar avem jucători talentaţi, dovadă că şi echipa a doua tot de la centru provine în mare parte”, a declarat antrenorul CFR-ului, Sorin Oncică.

„E dureros când pierzi în ultimul minut. Prima repriză a fost a noastră clar, iar a doua a fost a lor. Am avut două-trei oportunităţi de a ne desprinde în prima repriză, iar victoria lor a venit în ultimul minut. Vine acum vacanţa şi sperăm ca la anul să fie mai bine. Trebuie să muncim şi să realizăm mai multe. Vreau să menţionez şi că, din generaţia aceasta, am promovat cinci jucători în eşaloanele superioare sau în străinătate, iar dacă îi aveam în aceste meciuri din final şi pretenţiile mele erau altele. Nu pot să zic că sunt supărat sau fericit după acest sezon, sentimentele sunt undeva la mijloc. Sunt supărat că nu ne-am dus mai departe în Cupă după semifinala jucată cu Steaua, pentru că, în campionat, era destul de greu să trecem de Dinamo, o echipă mai valoroasă decât noi”, a spus, de cealaltă parte, antrenorul Ardealului, Călin Moldovan.

Mai jos aveţi o galerie foto de la meciul disputat joi seara la baza “Ardealul”.

CFR Cluj U19

Fărcaş
Ispas
Monea
Rus I.
Milandru
Essel
Dat
Petrila
Petruş Al.
Pop Ad.
Cazan

Au mai intrat: Covaci, Pop C., Potra. Antrenori: Sorin Oncică, Mihai Pop

Ardealul Cluj U19

Chindriş
Mîcîială
Porumb
Tand
Pop Ad.
Chelariu
Lupu
Ilie Horia
Andronic
Botea
Gavrilă

Au mai intrat: Chivu, Selegean, Rus D., Shiman. Antrenor: Călin Moldovan

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.