foto: Cosmina Măcicăşan

CFR Cluj a câştigat la limită derby-ul cu FCSB din Gruia, 1-0, din prima etapă a anului în Liga 1.

După un joc în care roş-albaştrii nu au avut niciun şut pe spaţiul porţii, ardelenii s-au impus cu un gol la o fază la care Planic a fost eliminat.

Prima parte a meciului din Gruia a avut un ritm alert, chiar dacă ocaziile mari de poartă au cam lipsit. Dacă FCSB-ul nu l-a deranjat deloc pe Arlauskis, de partea cealaltă Bălgrădean a avut emoţii mai ales la execuţiile lui Costache. Cu un plus la posesie, FCSB nu le-a dat, însă, mari emoţii fundaşilor clujeni, iar la pauză s-a intrat cu un 0-0 conform celor întâmplate pe teren.

Scenariul nu s-a schimbat foarte mult nici după pauză. Tot CFR-iştii au fost mai periculoşi, şutul lui Bordeianu fiind scos greu de către Bălgrădean, iar reluarea lui Djokovic a trecut puţin pe lângă bară. Moruţan a avut şi el şansa golului la poarta cealaltă, dar nu a găsit ţinta, în timp ce Tănase l-a imitat.

A venit minutul 77, însă, atunci când Planic l-a faultat pe Omrani la marginea careului, în postură de ultim apărător. Centralul Istvan Kovacs i-a dat „roşu” direct jucătorului de la FCSB, iar din lovitura liberă clujenii au deschis scorul. Şutul lui Deac a fost respins până la Vinicius, care a înscris cu o execuţie de la marginea careului.

Clujenii au gestionat perfect finalul de meci şi s-au dus la opt puncte în faţa FCSB-ului, care are un meci mai puţin.

CFR Cluj

87
Arlauskis
45
Camora
21
Boli
55
Vinicius
3
Burcă
8
Djokovic
37
Bordeianu
94
Itu
18
Costache
9
Omrani
10
Deac

Au mai intrat: Hoban, Rondon, Petrila. Antrenor: Dan Petrescu

FCSB

34
Bălgrădean
15
Momcilovic
16
Planic
17
Cristea
2
Creţu
26
Oaidă
6
Nedelcu
11
Moruţan
10
Tănase
7
Coman
98
Man

Au mai intrat: Olaru, Gnohere. Antrenor: Bogdan Vintilă

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte