foto: Cosmina Măcicăşan şi cjsport.ro

Someşul Dej şi CS Floreşti au terminat la egalitate, 2-2, derby-ul etapei a 12-a din Liga a IV-a.

A fost un joc peste nivelul campionatului, în care floreştenii, obligaţi să câştige pentru a relansa campionatul, au avut un plus în ofensivă.

Jucătorii lui Călin Budişan au înscris primii, datorită lui Kilin, după care dejenii au beneficiat de trei penalty-uri. Primul dintre ele l-a ratat Petrean, însă Sebastian Rus a avut mai mult noroc la următoarele două, iar dejenii au întors scorul până la pauză. De menţionat că floreştenii au acuzat dur primele două lovituri de la 11 metri acordate de arbitrul Horaţiu Feşnic, pe finalul partidei jucătorii lui Călin Budişan solicitând şi ei un penalty.

Nevoiţi să alerge după egalare, oaspeţii au dominat partea secundă, iar golul a venit de la Văidean, care a profitat şi de o ieşire greşită a lui Toderean. Jucătorul floreştenilor s-a bucurat provocator însă, iar portarul de rezervă al gazdelor, Sergiu Dani, a intrat pe teren ca să-i ceară socoteală. Centralul l-a eliminat însă pe goalkeeper-ul de rezervă al dejenilor, lucru care putea să conteze pe final.

După ce a scăpat la ocazia mare a lui Frătean, portarul dejenilor, Toderean, pentru injurii la adresa băncii tehnice a floreştenilor, a văzut „roşu” direct din partea lui Feşnic, iar fundaşul Alin Toma a stat în poartă în ultimele minute. Fără situaţii clare de gol pe final, meciul s-a terminat la egalitate, cu dejenii mulţumiţi pentru că au păstrat distanţa de cinci puncte faţă de poziţia secundă ocupată de floreşteni.

„Un egal care nouă ne convine. A fost un joc mai slab astăzi, Floreştiul e o echipă bună, omogenă şi asta s-a văzut. Ştiam că ne va fi greu cu ei, dar acum nu trebuie să mai facem paşi greşiţi. E al treilea meci consecutiv cu ei în care facem egal. Nu mai am emoţii pentru locul 1 în schimb. Nu cred că îl mai putem pierde şi sunt convins că vom termina primii”, a spus finanţatorul dejenilor, Vicenţiu Ştir.

„Nu ne mulţumeşte acest egal. Consider că am avut cinci clase peste ei, dar doi arbitri au stricat jocul. Ca posesie, ca şi joc, ca şi faze de poartă, am dovedit că suntem peste Someşul Dej. Au tras de timp la ei acasă, în condiţiile în care au avut trei penalty-uri într-o repriză. A fost stabilit un record negativ”, a declarat, despre joc, antrenorul floreştenilor, Călin Budişan.

Someşul Dej

Toderean
Budăcan
Toma
Costin Sg.
Pop Fl.
Brumă
Podină
Boerean
Paul B.
Rus S.
Petrean

Au mai intrat: Rebus, Nuţu, Trif. Antrenor: Mircea Bolba

CS Floreşti

Ţicrea
Corpodean
Truşcă R.
Pintea
Frătean
Toader
Kilin
Văidean
Feher
Svichi
Danciu

Au mai intrat: Bran, Someşan. Antrenor: Călin Budişan

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte