JSport.roJSport.ro

Romania-Spaniaa-34România a obţinut un rezultat de egalitate, 0-0, cu Spania, într-un meci amical disputat pe Cluj Arena. Jocul „tricolorilor” din cele 90 de minute, în care a strălucit din plin Nicuşor Stanciu, a fost lăudat la final de către selecţionerul ibericilor, Vicente Del Bosque.

În faţa a 30.000 de spectatori, românii au început curajos meciul contra actualei campioane europene, care a avut în formula de start mai multe rezerve, Adi Popa fiind primul jucător de pe teren care a trecut pe lângă gol, în minutul şapte. Imediat, însă, orgoliul de foşti campioni mondiali s-a văzut rapid la spanioli, Bartra şi Pedro punându-l la grea încercare pe Tătăruşanu în decurs de doar un minut.

Celebrul joc de pase al spaniolilor s-a făcut simţit din plin mai apoi pe Cluj Arena, însă românii au fost cei care au trecut iar pe lângă gol, de data aceasta Casillas având serios de muncă la două şuturi ale lui Nicuşor Stanciu.

După 0-0 la pauză, partea secundă a început cu două ocazii mari de ambele părţi, Pique trimiţând un şut dintr-o poziţie perfectă, însă pe direcţia lui Tătăruşanu, în timp ce Florin Andone nu a prins cadrul porţii din câţiva metri. Schimbările făcute în ambele tabere şi-au pus amprenta negativ, mai apoi, pe jocul celor două formaţii, asta chiar dacă la spanioli şi-au făcut apariţia pe teren Fabregas, Isco sau Mata.

Sclipirile lui Stanciu din anumite momente, de departe cel mai activ dintre „tricolori”, au fost singurele lucruri de evidenţiat în tabăra României, în timp ce ibericii au plimbat mingea fără să ameninţe serios poarta lui Tătăruşanu. Scor final 0-0, România continuându-şi seria de meciuri fără înfrângere şi după testul cu actuala campioană europeană.

“Am făcut o partidă bună, pentru noi a fost un test extrem de util şi prin prisma valorii adversarului nostru. M-a bucurat foarte mult că băieţii au respectat planul tactic, îi felicit, au jucat cu multă inteligenţă şi au fost momente când am ajuns la poarta Spaniei aşa cum am pregătit meciul, pentru o tranziţie pozitivă. Vreau să mulţumesc şi publicului din Cluj pentru susţinerea pe care ne-au acordat-o”, au fost cuvintele lui Anghel Iordănescu de la finalul partidei.

„România a făcut un joc peste aşteptări, ne-a creat multe probleme şi pe faza de apărare, noi suferind la circulaţia balonului. Adversarii nu ne-au lăsat să ne facem jocul, iar dacă România va juca şi la Campionatul European cum a făcut-o astăzi în mod sigur va ieşi din grupe”, a spus, la final, şi selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque.

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Filip – Pintilii (90+1, Ropotan), Hoban – A. Popa (61, Torje), Stanciu (85, Sânmărtean), Stancu (66, Ivan) – Andone (74, Rusescu). Antrenor: Anghel Iordănescu

Spania: Casillas – Perez, Pique (52, Nacho) Bartra, Alba – Koke, S. Roberto (60, Fabregas)– Pedro (67, Mata), D. Silva (79, Morata), Nolito (46, Isco) – Alcacer (60, Aduriz). Antrenor: Vicente Del Bosque

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.