Matei Şerban, arbitrul anului 2022

Ultimul eveniment al anului 2022 la AJF Cluj a fost Gala Arbitrajului Clujean.

În prezenţa vicepreşedintelui CCA, Marcel Savaniu, dar în absenţa lui Ovidiu Haţegan, invitat şi el, însă delegat la un meci din Liga 1, arbitrii clujeni au fost recompensaţi la finalul primului an complet după pandemie.

În sala de festivităţi a Colegiului de Servicii în Turism “Napoca” nu au fost uitaţi nici arbitrii care şi-au încheiat activitatea. Au fost premiaţi Andra Tănăsuc, Gero Szabo, Vasile Rodina şi Zoltan Torok. De asemenea, fostul şef al AJF Cluj, Vasile Marc, a fost şi el recompensat.

A venit apoi rândul arbitrilor în activitate să fie premiaţi. Matei Şerban, la numai 20 de ani, a primit titlul de arbitrul anului 2022. Mândru de activitatea “elevilor” săi, preşedintele Comisiei Judeţene, Mircea Ciglenean, are şi un mare regret.

“Deşi s-a dat concurs de promovare la liga a doua, niciun arbitru nu a promovat. Iar vina le aparţine în totalitate, pentru că nu s-au pregătit. Sper ca anul viitor să avem cel puţin două promovări în liga a doua. Mândria noastră rămâne promovarea arbitrilor divizionari, care, de altfel, sunt consideraţi şi elita comisiilor judeţene de arbitri. Oricum, Comisia Judeţeană Cluj are acum cel mai mare număr de arbitri divizionari după Bucureşti, 27. Iar asta rezultă din statisticile Comisiei Centrale”, a spus preşedintele CJA.

Mircea Ciglenean a avut şi un mesaj pentru cluburile nemulţumite de arbitraje.

“Să înţeleagă că şi arbitrii sunt oameni. Aşa cum ei îşi cresc jucătorii de la o vârstă fragedă, şi noi începem cu arbitri de 14, 15, 16 ani şi avem greutăţi. Mulţi nu au jucat fotbal, iar asta e un impediment. Într-adevăr, există şi arbitri care nu realizează că artiştii adevăraţi sunt jucătorii. Ei nu trebuie să iasă în evidenţă. Eu le spun mereu că noi suntem ca poliţiştii într-o intersecţie. Trebuie doar să dirijăm circulaţia după anumite legi”, a mai declarat şeful CJA Cluj.

Mai jos aveţi lista premianţilor şi câteva fotografii de la eveniment.

Premii pentru întreaga activitate sportivă: Dorin Barbu, Aurel Biriş, Iuliu Ciorbă, Petre Farcaş, Iuliu Maja, Vasile Marc, Marian Mărginean, Marius Moholea, Vasile Săplăcan, Grigore Szabo

Premiile pentru întreaga activitate în arbitraj: Andra Tănăsuc, Gero Szabo, Vasile Rodina, Zoltan Torok

Brigada Tânără a Anului

arbitrul asistent tânăr al anului: Teo Şomlea

arbitrul asistent tânăr al anului: Luca Căpîlna

arbitrul tânăr al anului: Richard Soor

Brigada Anului

arbitrul asistent al anului: Ionuţ Sabou

arbitrul asistent al anului: Remus Pop Moldovan

arbitrul anului: Matei Şerban

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte