foto: Cosmina Măcicăşan

Etapa I din grupele Europa League a pus-o faţă în faţă pe campioana României, CFR Cluj, cu Lazio Roma. Duelul dintre cele două echipe a avut loc pe Stadionul din Gruia, scor final 2-1.

Cu o apărare formată din cinci fundaşi, CFR Cluj a oferit primul moment perciulos din joc, Păun fiind deposedat când se pregătea să şuteze şi a obţinut o lovitură de la colţ. Oaspeţii au replicat la scurt timp prin Milinkovic-Savic, dar Arlauskis a respins.

O ocazie importantă a avut-o Djokovic, dar mingea trimisă de el, prin foarfecă, s-a dus pe lângă poarta lui Strakosha. Bastos a deschis scorul în minutul 25 în urma unei lovituri de cap, care l-a lăsat fără replică pe Arlauskis.

Asaltul lui Lazio la poarta CFR-ului a continuat, Lazzari trimiţând peste bara transversală din careul mic. Egalitatea s-a restabilit în minutul 40 când Deac a transformat lovitura de la 11 metri obţinută de Djokovic, 1-1. Scorul s-a păstrat şi la pauză.

Nou-intratul Omrani a avut o ocazie de 1 la 1 cu portarul, dar a trimis puţin pe lângă poartă, iar Arlauskis a respins şutul lui Jony din minutul 64. CFR Cluj a trecut în avantaj datorită lui Omrani (75), care iniţial a trimis în bara transversală, de unde mingea a ricoşat direct la el şi a înscris cu o lovitură de cap.

Arlauskis a salvat în prelungiri cele trei puncte, iar echipa lui Dan Petrescu se află pe primul loc, după acest meci, fiind singura echipă din grupa E care a obţinut cele trei puncte. În celălalt joc, Rennes-Celtic a fost 1-1. Următorul meci în grupele Europa League pentru CFR Cluj este în 3 octombrie, în deplasare cu Celtic.

CFR Cluj

Arlauskis
Camora
Cestor
Boli
Burcă
Peteleu
Păun
Djokovic
Bordeianu
Traore
Deac

Au mai intrat: Omrani, Culio, Golofca. Antrenor: Dan Petrescu.

Lazio Roma

Strakosha
Vavro
Acerbi
Bastos
Jony
Berisha
Leiva
Milinkovic-Savic
Lazzari
Caicedo
Correa

Au mai intrat: Cataldi, Lulic, Adekanye. Antrenor: Simone Inzaghi.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte